Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Σπήλι του δήμου Αγίου Βασιλείου, όπου παρακολούθησε από κοντά τους εμβολιασμούς στην Κινητή Μονάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κινητή Μονάδα και ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση στο δημαρχείο Αγίου Βασιλείου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή αλλά και το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη.

«Βρίσκομαι στον δήμο Αγίου Βασιλείου για να επιθεωρήσω προσωπικά τις κινητές μονάδες και χαίρομαι πραγματικά που η ανταπόκριση των πολιτών είναι τόσο μεγάλη και θερμή. Είναι δεδομένο ότι εδώ στην Κρήτη πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα επίπεδα του εμβολιασμού και γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια από όλους τους φορείς. Πρέπει να μπορέσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμη το σκέπτονται, να εμβολιαστούν και η μεγάλη αξία των κινητών μονάδων είναι ότι πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες αντί να ζητάμε στους πολίτες να έρθουν αυτοί στα εμβολιαστικά κέντρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Από καρδιάς θέλω να σας ζητήσω, ξεπεράστε τις αναστολές, ξεπεράστε τις φοβίες σας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε στις κινητές μονάδες, εσείς που δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστείτε. Προστατεύετε πάνω από όλα τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας, αλλά συνεισφέρετε παράλληλα στην εθνική προσπάθεια, την οποία κάνουμε ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους γιατρούς στην κινητή μονάδα και όπως μου έλεγαν, οι συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται αυτή την ώρα είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Ας το αντιληφθούν αυτό και οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν κάποιες επιφυλάξεις το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός για όλες τις ηλικίες αλλά και για τις νεότερες, το εμβόλιο είναι ασφαλές. Δεν έχει παρενέργειες. Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε».

Στις 12.00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στο νοσοκομείο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην αναβαθμισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά και θα ενημερωθεί για τις κλινικές COVID, αλλά και την επικείμενη λειτουργία του κέντρου Alzeheimer’s.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επίσης θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχει η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι Διοικήσεις Πανεπιστημιακού και Βενιζέλειου, οι Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών, καθώς και οι συντονιστές Διευθυντές COVID – 19.

Το μεσημέρι, στη 1.30 ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί το Εμβολιαστικό Κέντρο Ηρακλείου.