Στην… καρδιά των Αμερικανών η Αθήνα

Πρέπει να διαβάσετε

Ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους Αμερικανούς τουρίστες είναι η Ευρώπη, γεγονός που θα ισχύσει και το 2023, με την Αθήνα να περιλαμβάνεται στη δεκάδα με τις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Icelandair.

Με βάση τα στοιχεία της αεροπορικής εταιρίας της Ισλανδίας, που στηρίζονται σε δεδομένα της διαδικτυακής πλατφόρμας Statista, της ιστοσελίδας Reddit, του Instagram και του Twitter, η Αθήνα βρίσκεται στην 6η θέση μεταξύ δέκα ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες οι Αμερικανοί λαχταρούν να ταξιδέψουν εφέτος.

Παρότι η πλειοψηφία των προορισμών της λίστας αποτελούν εξαιρετικά περιζήτητους προορισμούς για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, όπως η Ρώμη και η Αθήνα, εντούτοις υπάρχουν κάποιες απροσδόκητες “αφίξεις”, όπως η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα του Βελγίου, είναι η πρώτη πόλη και ο πιο δημοφιλής προορισμός μεταξύ των Αμερικανών φέτος. Η πόλη με επίκεντρο την τέχνη είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις της φωτογραφίας και της τέχνης, η οποία διαθέτει άφθονη αρχιτεκτονική Art Nouveau, ιστορία και αξιοθέατα.

Το Λονδίνο είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλη για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτή η οικονομική και πολιτιστική “ατμομηχανή” υπήρξε κέντρο του εμπορίου και του πολιτισμού της περιοχής από τη ρωμαϊκή εποχή και συνεχίζει, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Η Ρώμη, η “Αιώνια Πόλη”, παραμένει αιώνια στις λίστες των Αμερικανών. Φέτος, βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας σε δημοτικότητα. “Αυτή η πόλη παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO προσφέρει χιλιάδες χρόνια ιστορίας, τα οποία αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν μια από τις πιο εμβληματικές πόλεις της Ιταλίας”, επισημαίνει η Icelandair.

Η τέταρτη θέση στη λίστα συνιστά, ίσως, την πρώτη απροσδόκητη προσθήκη σε αυτή: Αμβούργο, μία γερμανική πόλη κατά μήκος του ποταμού Έλβα, η οποία χωρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο καναλιών θυμίζοντας το Άμστερνταμ, αλλά με ένα δικό της αρχιτεκτονικό στυλ.

Στην πέμπτη θέση συναντάται η Βιέννη, ένα από τα “κοσμήματα” της Ευρώπης, μία πόλη με πολιτιστική υπεροχή και αρχιτεκτονική ιδιοφυΐα, η οποία προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο για το πάθος της για την κλασική μουσική, την όμορφη αρχιτεκτονική και τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης.

Έκτη στην κατάταξη είναι η Αθήνα, πατρίδα μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων και άφθονης αρχαίας ιστορίας. Ένα ταξίδι στην Αθήνα υπόσχεται ένα βήμα στην αρχαία ιστορία, επισημαίνει στην έρευνα της η Icelandair, ενώ κανένα ταξίδι στην Αθήνα δεν είναι πλήρες χωρίς μια περιπλάνηση στην Ακρόπολη, όπου βρίσκεται ο Παρθενώνας. Η αεροπορική εταιρία προτρέπει τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν και το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να δουν περισσότερα από όσα διασώθηκαν από την αρχαία Ελλάδα.

Αν και η Πορτογαλία είναι ένας δημοφιλής προορισμός με ζεστό καιρό μεταξύ των βορειοευρωπαίων εδώ και δεκαετίες, μόλις τώρα αρχίζει να κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Αμερικανών ταξιδιωτών. Η ζωγραφισμένη με παστέλ χρώματα πρωτεύουσά της, η Λισαβόνα, κατατάσσεται φέτος στην έβδομη θέση της λίστας.

Στην όγδοη θέση τη μεγάλη έκπληξη κάνει η Σόφια, η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, μια πολύχρωμη πόλη με ιστορία που ανατρέχει στην αρχαιότητα και διασταυρώνεται με την πιο σύγχρονη ιστορία της Ανατολικής Ευρώπης. “Λιγότερο ακριβή από άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, είναι μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν κάτι λιγότερο επισκέψιμο και λιγότερο ακριβό, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό”, επισημαίνει η έρευνα.

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, είναι η ένατη πιο δημοφιλής πόλη για τους Αμερικανούς φέτος. Η εύκολη συνδεσιμότητα και η ιδιότητά της ως πρωτεύουσα είναι πιθανότατα δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η πόλη είναι τόσο δημοφιλής, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου, το κάστρο του Δουβλίνου και η εκπληκτική βιβλιοθήκη του Trinity College είναι μόνο τρία ιστορικά ορόσημα στη λίστα με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάθε νέος ταξιδιώτης.

Τελευταία στη λίστα αυτή είναι η Στοκχόλμη, η πρωτεύουσα της Σουηδίας. Χτισμένη πάνω σε μια συλλογή δεκατεσσάρων νησιών, κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας, η Στοκχόλμη φιλοξενεί μουσεία παγκόσμιας κλάσης, από το διασκεδαστικό Μουσείο Abba μέχρι το Μουσείο Νόμπελ, ένα βασιλικό παλάτι, έναν καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα και πολλά άλλα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. “Η Στοκχόλμη υπερηφανεύεται επίσης για τη βιωσιμότητα και την ποικιλομορφία, προσελκύοντας νεωτεριστές από όλο τον κόσμο”, σημειώνει η Icelandair.

Το Top 10 των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων για τους Αμερικανούς εφέτος

1. Βρυξέλλες

2. Λονδίνο

3. Ρώμη

4. Αμβούργο

5. Βιέννη

6. Αθήνα

7. Λισαβόνα

8. Σόφια

9. Δουβλίνο

10. Στοκχόλμη

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα