Στην Ιεράπετρα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Κοροβίλιας επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 11/11/2022 την περιοχή της Ιεράπετρας όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Η σύσκεψη διεξήχθη στα γραφεία του Συλλόγου και περιλάμβανε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τον αγροτικό κλάδο. Κυρίαρχο θέμα ήταν η έλλειψη εργατικού δυναμικού που ταλανίζει το σύνολο του πρωτογενούς τομέα. Εν τελεί αποφασίστηκε, με αφετηρία αυτό το ζήτημα, ο από κοινού συντονισμός των δράσεων με πλήθος Αγροτικούς Συλλόγων ανά την επικράτεια.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι:

«Δεν υπάρχει αύριο στην αγροτικό – κτηνοτροφική παραγωγή, αν η Πολιτεία, εκφραζόμενη από τους βουλευτές και τον πρωθυπουργό, δεν σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων. Είναι θέμα χρόνου (με τις ισχύουσες συνθήκες) η επισιτιστική κρίση να εκδηλωθεί στην χειρότερη μορφή της και στην ελληνική κοινωνία. Η έλλειψη των αγροτικών προϊόντων και η εκτίναξη των τιμών είναι αναπόφευκτο να συμβούν όσο η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να δώσει λύσεις στην τεράστια έλλειψη εργατικού προσωπικού. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αγροτικός κόσμος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και είναι μονόδρομος η συσπείρωση δυνάμεων με σκοπό την δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα