Τον Καπετάν Μιχάλη ως σύγχρονη κρητική όπερα με την υπογραφή του Δημήτρη Μαραμή παρουσιάζει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στα Χανιά. Το έργο του σπουδαίου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη αναμένεται να παρουσιαστεί πρώτα στα Χανιά στο τέλος του καλοκαιριού και στη συνέχεια σε όλη την Κρήτη και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη ο αντιπεριφεριάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, πρόκειται για μία σύγχρονη παρουσίαση του έργου του μεγάλου κρητικού συγγραφέα που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

«Θεωρούμε πως θα είναι μία ξεχωριστή εκδήλωση που θέλουμε να την παρουσιάσουμε σε όλη την Κρήτη και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Μία παράσταση με τη συνεργασία όλων των δήμων και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης που φέρει τη σφραγίδα του Δημήτρη Μαραμή ενώ θα συμμετέχει και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ηρακλείου», ανέφερε ο κ Φασουλάκης.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ο κ. Φασουλάκης επεσήμανε πως όλα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας και στόχος είναι στο δεύτερο εξάμηνο να ξεκινήσουν μία σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με Κρήτες καλλιτέχνες αλλά και με συνεργασία των δήμων. Ο αντιπεριφερειάρχης όμως έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις που θέλει η Περιφέρεια να γίνουν σε αρχαιολογικούς χώρους.

«Θέλουμε οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελούν θεσμό για το νησί. Έχουμε και φέτος σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε χώρους που υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και όλα θα γίνουν με πρώτο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους είναι μία προσπάθεια που θέλουμε να την καθιερώσουμε καθώς υπάρχει μία μεγάλη προβολή των χώρων αυτών και οι θεατές απολαμβάνουν τέτοια δρώμενα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ Φασουλάκη.