Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Στην Αθήνα οι παραγωγοί του Ηρακλείου για τις λαϊκές αγορές

Πρέπει να διαβάσετε

Σε ένα ιδιαίτερο θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, και εκπροσώπων των παραγωγών, της Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου, για τα εκκρεμή θέματα των λαϊκών αγορών.

Επί τάπητος, τέθηκαν το νέο θεσμικό πλαίσιο όπως και τεχνικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Το βασικό πρόβλημα όμως, για την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών προέκυψε από την μη ανανέωση των παραγωγικών αδειών.

Μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA, o αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης ανέφερε πως πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιείται με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αναγνωστόπουλο στην Αθήνα, για τα θέματα των λαϊκών αγορών. «Έγινε σε πολύ καλό κλίμα» τόνισε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, σημείωσε πως στο επίκεντρο βρέθηκε τόσο το νέο θεσμικό πλαίσιο, όσο και η εναρμόνιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, κάνοντας λόγο για μια «επίπονη διαδικασία που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις τεχνικές λεπτομέρειες που συζητήθηκαν με τον Γ.Γ. και τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο Δήμος Ηρακλείου προσπαθεί με κάθε τρόπο να τηρήσει τη νομιμότητα προς όφελος όλων των δημοτών και των ίδιων των παραγωγών».

Ο κ. Σισαμάκης έκανε λόγο για μια «χρυσή ευκαιρία» για τους παραγωγούς και για τους δημότες, αφού μετά από τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο, δίνεται η δυνατότητα να εναρμονιστούν και να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές με τον τρόπο που πρέπει, τηρώντας τους κανόνες της νομιμότητας.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να εφαρμοστεί, ολοκληρωμένα, το νέο θεσμικό πλαίσιο χωρίς να χάσει την άδεια του κανένας παραγωγός.

«Στη συνάντηση, ξεκαθαρίστηκαν τα ζητήματα που αφορούσαν την εφαρμογή του νόμου και για την λειτουργία των λαϊκών αγορών και την τοποθέτηση των κατόχων αδειών. Κυρίως όμως, ξεκαθαρίστηκε το ζήτημα που έχει προκύψει με το συγχρονισμό της δυνατότητας ανανέωσης της άδειας παραγωγού και της ανάρτησης, για την κάθε λαϊκή, όλων των στοιχείων που αφορούν την λειτουργία της» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα