Τα σοβαρά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στην πλατφόρμα συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας των τουριστών, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Τουρισμού ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή 37 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μέτρο της υποχρεωτικής συμπλήρωσης φόρμας από όλους τους εισερχόμενους επισκέπτες στην Ελλάδα από την 1 Ιουλίου 2020, επιβλήθηκε με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας εκ μέρους της τουριστικής αγοράς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και, κυρίως, στο εξωτερικό.

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο ζήτημα της ηλεκτρονικής φόρμας οδήγησαν αρχικά σε κύμα ακυρώσεων και αρνητικών δημοσιευμάτων σε μέσα ενημέρωσης σε χώρες της δυτικής Ευρώπης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά – εκτός από πανάκριβο – και άκρως αναποτελεσματικό. Με τη δημόσια υγεία όμως, δεν επιτρέπονται τέτοιες προχειρότητες. Αναμένουμε από τον Υπουργό Τουρισμού απαντήσεις και κυρίως, άμεσες λύσεις στα προβλήματα που και ο ίδιος έχει δημιουργήσει».

Στην Ερώτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης καταλήγει στο ότι η προάσπιση του αγαθού της δημόσιας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη κι επειδή η βέλτιστη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος και της εμπορικής ταυτότητας της χώρας στο εξωτερικό απαιτεί ιδιαίτερη μέριμνα από την πολιτεία, ερωτάται ο Υπουργός:

1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την επιτυχή λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας η κυβέρνηση.

2. Εάν προτίθεται να τροποποιήσει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να είναι λειτουργική και για τους μη-αγγλόφωνους επισκέπτες της χώρας μας.

3. Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επισκέπτες της χώρας μας που υποβάλλονται σε τεστ δεν εφαρμόζουν το μέτρο του αυτοπεριορισμού.