Στη Βουλή η διαμαρτυρία των υπαλλήλων των ΠΕΔΙ ΚΡΗΤΗΣ του ΕΟΠΥΥ

Με την μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκου Ηγουμενίδη, Μανώλη Θραψανιώτη, Ανδρέα Ξανθού και Πάυλου Πολάκη, κατέθεσε την επιστολή υπαλλήλων των ΠΕΔΙ Κρήτης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου του ΕΟΠΠΥ και την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (ΠΑΝ.ΣΥ.ΕΡ.).

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε όσα υπονομεύουν τη δημόσια, ποιοτική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στις αναγκαίες για κάθε περίπτωση υπηρεσίες περίθαλψης, μεταξύ των οποίων και την συρρίκνωση των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (καταργήσεις ΠΕΔΙ και τμημάτων) η οποία προβλέπεται στο νομοσχέδιο Υγείας «Γιατρός για όλους» και δηλώνουν τη σύμφωνη στάση τους με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (ΠΑΝΣΥΕΡ).

Το ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ των ΠΕΔΙ ΚΡΗΤΗΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ του ΕΟΠΥΥ

«Οι υπάλληλοι των ΠΕΔΙ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου του ΕΟΠΥΥ συζήτησαν με αφορμή το νομοσχέδιο «Γιατρός για Όλους» που βρίσκεται αυτή την ώρα στη Βουλή και έχει σαν βασικό του στόχο την ιδιωτικοποίηση του ΕΟΠΥΥ. Λαμβάνοντας υπόψη και τα σχέδια της Διοίκησης για συρρίκνωση των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (καταργήσεις ΠΕΔΙ και τμημάτων) εξέφρασε την αντίθεσή του σε όλα αυτά που υπονομεύουν τη δημόσια, ποιοτική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στις αναγκαίες για κάθε περίπτωση υπηρεσίες περίθαλψης.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας υπογράφοντας το παραπάνω κείμενο διαμαρτυρίας στο πλαίσιο όσων, αναλυτικά για το νομοσχέδιο, περιγράφονται στην 415/6.5.2022 ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (ΠΑΝΣΥΕΡ) και σας επισυνάπτουμε.

Καλούμε τους συναδέλφους και των άλλων υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΙ και Κεντρικής Υπηρεσίας) να προσυπογράψουν το κείμενο αυτό με σκοπό να αποσταλεί άμεσα προς το Υπουργείο Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και να δημοσιοποιηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο η διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Οργανισμού.

Καλούμε το ΔΣ της ΠΑΝΣΥΕΡ να μεριμνήσει για την άμεση συγκέντρωση των υπογραφών και την αξιοποίησή τους ως μοχλό πίεσης.

● ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και τη ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ του ΕΟΠΥΥ

● Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ του ΕΟΠΥΥ και ΟΧΙ των ΙΔΙΩΤΩΝ

● ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ του ΕΟΠΥΥ

● ΠΟΙΟΤΗΤΑ με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ τους ΔΕΙΚΤΕΣ

● ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ των ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα