Στη Βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτει αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Ηρακλείου για το οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αιτείται απαντήσεων.

Με την επιστολή, αφού επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση και εν προκειμένω το Υπουργείο Εργασίας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της Ομοσπονδίας, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, δρομολογεί ρυθμίσεις που θα επιβαρύνουν περαιτέρω, το ήδη δραματικά αυξημένο, κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων», ζητείται:

Α)Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για το 2023 ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα καταβολής τους ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Β)Παράταση έως τις 31/3/2023 της απογραφικής διαδικασίας της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, η οποία θα αποτρέψει την επιβολή αχρείαστων προστίμων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Γ)Παράταση της περιόδου υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως 31/3/2023.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Η κυβέρνηση, και εν προκειμένω το Υπουργείο Εργασίας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, δρομολογεί ρυθμίσεις που θα επιβαρύνουν περαιτέρω, το ήδη δραματικά αυξημένο, κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, δρομολογείται η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ κατά 10% το 2023 και επιπλέον η οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία το μόνο που επιφυλάσσει για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι αύξηση του κόστους συμμόρφωσης και εξοντωτικά πρόστιμα για διαδικαστικές παραβάσεις.

Επειδή όπως καλά γνωρίζετε, ο Ελληνικός λαός και ειδικότερα οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες & Έμποροι συνάδελφοι, όχι μόνο δεν αντέχουν άλλα βάρη, αλλά προσμένουν και προσδοκούν να εφαρμοστούν εμπράκτως τα όσα κατά καιρούς εξαγγέλλονται για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, πρέπει, επιτέλους, να παρθούν γενναίες και προς την σωστή κατεύθυνση αποφάσεις.

Ζητούμε:

Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για το 2023 ώστε να διασφαλιστεί  η δυνατότητα καταβολής τους ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Παράταση έως τις 31/3/2023 της απογραφικής διαδικασίας της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, η οποία θα αποτρέψει την επιβολή αχρείαστων προστίμων σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

Παράτασης της περιόδου υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως 31/3/2023».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα