Στη Βουλή η διαμαρτυρία της ομοσπονδίας πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα για τo voucher για παιδικούς σταθμούς

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά, την επιστολή διαμαρτυρίας της ομοσπονδίας πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος για τo voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ και αιτείται απαντήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή, μετά τα αποτελέσματα των voucher για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες πολυμελών οικογενειών ότι έχουν μείνει εκτός τα παιδιά τους. Είναι έντονες οι αδικίες μεταξύ γονέων βάσει του συστήματος μοριοδότησης που δίνει έμφαση στο οικογενειακό εισόδημα και όχι έναντι σε άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Υπάρχουν γονείς με περισσότερα μόρια να έχουν μείνει εκτός επιδότησης και γονείς με μικρότερο αριθμό μορίων να πάρουν την επιδότηση.

Συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν:

-Μητέρα με 140 μόρια η οποία είναι άνεργη δεν πήρε εισιτήριο και πήρε εισιτήριο μητέρα με 140 μόρια επειδή παρουσίαζε χαμηλά εισοδήματα.
-Τρίτεκνη μητέρα, άνεργη, διαζευγμένη συγκέντρωσε 170 μόρια αλλά voucher δεν πήρε.
-Μητέρα τρίδυμων παίρνει επιδότηση αλλά δέχονται μόνο το ένα παιδί.
-Μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα δεν έλαβε επιδότηση.
-Διαζευγμένη μητέρα με 165 μόρια επίσης δεν έλαβε επιδότηση, ενώ έλαβαν άλλες μητέρες με πολύ λιγότερα μόρια.

Υπό το πρίσμα αυτό, παρακαλείσθε να ξαναδείτε τις αδικίες και να δώσετε λύση και ανακατανομή χρημάτων για voucher ,ΚΔΑΠ, για χρήση περισσοτέρων ωφελούμενων.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα