Με κρητικά εδέσματα, ρακή και κεράσματα υποδέχθηκαν την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον Αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.

Η Υπουργός ξεναγήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια μικρή σύσκεψη στο αναψυκτήριο του χώρου.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων καθώς και στην Υποστήριξη τόσο της Περιφέρειας όσο και του Υπουργείου.

«Το μομέντουμ είναι πάρα πολύ καλό για να προχωρήσουν όλα τα μεγάλα έργα πολιτισμού στην Κρήτη» ανέφερε από την πλευρά της η Υπουργός τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για την απορρόφηση κονδυλίων.

Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη του Μουσείου της Μεσαράς αναφέροντας πως ένα έργο που εξαγγέλθηκε από τρεις διαφορετικούς πρωθυπουργός έγινε τελικά πράξη.

Αμέσως μετά η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το Μουσείο της Μεσαράς, όπου ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και ζήτησε να «σφίξουν» τα χρονοδιαγράμματα για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή του.

Μάλιστα, η κα. Μενδώνη κάλεσε αμέσως στο Υπουργείο, δηλώνοντας πως το Μουσείο είχε κάποια θέματα και ζήτησε να προχωρήσουν διαδικασίες για την άμεση επίλυση τους. 

Ζητούν να ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρο της Φαιστού για πολιτιστικές εκδηλώσεις 

Αίτημα για διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως κατ’ επανάληψη στο παρελθόν πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις που αναδείκνυαν το χώρο με σεβασμό στην ιστορικότητα και τον Πολιτισμό.

Η κ. Μενδώνη τόνισε πως υπάρχουν οι δυνατότητες παραχωρήσεων σε σημεία που ενδείκνυνται ενώ πρότεινε στο δήμαρχο να καταθέσει επίσημα τα αιτήματα του , για τα οποία ανέφερε πως θα μπορέσουν να γίνουν γνωστά.