Εκατοντάδες rapid test διενεργεί σε καθημερινή βάση στο Ηράκλειο η Κινητή Μονάδα Υγείας.

Ο ρόλος της συγκεκριμένης δομής ενισχύεται στη «σκιά» των αυξητικών κρουσμάτων και εξελίσσεται σε χρήσιμο «εργαλείο» πρόληψης και διαχείρισης της πανδημίας.

«Κάθε μέρα 7 κλιμάκια οργώνουν το Ηράκλειο, τόσο τον αστικό ιστό όσο και την ενδοχώρα της περιφερειακής ενότητας. Κατά μέσο όρο πραγματοποιούμε έως και 400 τεστ σε ημερήσια βάση στο Ηράκλειο», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο Επόπτης συντονιστής της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Πάνος Μαματζάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής του νοσηλευτικού τμήματος της Κινητής Ομάδας υγείας στο Ηράκλειο Μαρία Θεοδωράκου. Μάλιστα οι συγκεκριμένες μονάδες έχουν αναλάβει τους εμβολιασμούς σε κλειστές δομές.

«Ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς σε δομές ηλικιωμένων και η διαδικασία ολοκληρώνεται προσεχώς. Θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί σε δομές φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία αλλά και στα Παιδικά Χωριά SOS», δήλωσε η κ.Θεοδωράκου.

Ο ΕΟΔΥ εφαρμόζοντας τον Εθνικό Σχεδιασμό για την ανίχνευση και αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων του COVID-19 προχώρησε στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων μονάδων που πραγματοποιούν στοχευμένα rapid test.

Το επόμενο ραντεβού στο Ηράκλειο έχει δοθεί στη Λότζια και οι υπεύθυνοι της τοπικής μονάδας προσδοκούν σε προσέλευση ρεκόρ.

«Ο μεγαλύτερος αριθμός προσέλευσης είχε σημειωθεί σε μία αντίστοιχη διαδικασία στο Παγκρήτιο Στάδιο με 1.000 άτομα. Περιμένουμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ την Τετάρτη στα rapid test που θα γίνουν στον χώρο έξω από τη Λότζια», πρόσθεσε η κ.Θεοδωράκου.

«Το τεστ έχει προληπτικό χαρακτήρα, δεν θεραπεύει. Το ισχυρότερο όπλο κατά του κορωνοϊού είναι η καθημερινή μας συμπεριφορά», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαματζάκης.