Στη φυλακή ο προπονητής ιστιοπλοΐας: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς ελαφρυντικά

Σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ποινή καταδικάστηκε ο προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Το δικαστήριο ακολούθησε την σχετική εισαγγελική εισήγηση και παρά το αίτημα της υπεράσπισης ο καταδικασθείς να μην εκτίσει την ποινή το μέχρι το Εφετείο αποφάσισε ότι λόγω της φύσης του αδικήματος  θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή, όπου κρατείται λόγω της προφυλάκισης που του είχε επιβληθεί.

Νωρίτερα δικαστές και ένορκοι ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να αναγνωριστεί στον προπονητή το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Δίκη προπονητή: Τι πρότεινε ο εισαγγελέας

«Όσο αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη», επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Όμως, ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου με το σκεπτικό ότι «ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά».

 Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα