Το σχέδιο της Δημοτικής Κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 για την ουσιαστική αναβάθμιση της ιστορικής συνοικίας της Φορτέτσας, παρουσίασε στους κατοίκους της περιοχής ο Γιάννης Κουράκης.

Συνοδευόμενος από υποψηφίους κοινοτικούς και δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Κουράκης συναντήθηκε με τους κατοίκους, κατέγραψε τα προβλήματα και αντάλλαξε απόψεις, ενώ αναφέρθηκε στο όραμα της Κίνησης για την περιοχή, το οποίο περιλαμβάνει έργα ανάπλασης για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενίσχυσης του πρασίνου και του αστικού εξοπλισμού, βελτίωση της οδοποιίας και της καθαριότητας.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε: «Το πρόγραμμα μας καλύπτει ισόρροπα τους τρεις κύκλους του Ηρακλείου, όλες τις γειτονιές και τους οικισμούς. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αναμόρφωση των παραδοσιακών γειτονιών του Ηρακλείου. Επιδιώκουμε, μέσα από εξειδικευμένα σχέδια βελτίωσης και εξωραϊσμού, να γίνουν όλες περιβαλλοντικά πιο φιλικές και οικιστικά πιο ανθρώπινες.

Ποιοτική καθημερινότητα

Όλοι οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα σε μια ποιοτική καθημερινότητα. Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί με την ενίσχυση του πρασίνου, την γενικότερη βελτίωση των δημοσίων χώρων, την αποκατάσταση της οδοποιίας, την εγκατάσταση ενεργειακού φωτισμού και την διασφάλιση της καθαριότητας. Για μας το Ηράκλειο των πολλών ταχυτήτων αποτελεί παρελθόν.

Με τις προτάσεις μας διαμορφώνουμε ποιοτικές ήσυχες γειτονιές με αίσθηση κοινότητας και ασφάλειας και με ελκυστικούς δημόσιους χώρους. Το Σχολείο, το πάρκο, η οδοποιία και οι διανοίξεις δρόμων, η αναβάθμιση του χώρου της πλατείας, το κοιμητήριο, θα αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες για μας τόνισε ο κ. Κουράκης».