Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η δυτική Ελλάδα, η Ήπειρος και τα νησιά του Ιονίου, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να έχουν προκαλέσει προβλήματα και στις μετακινήσεις.
Με σαράντα περίπου μηχανήματα επιχειρεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι υπηρεσίες των Δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τόσο για αποχιονισμό όσο και για κατολισθήσεις.

Μεγάλες ζημιές στο Καλπάκι Ιωαννίνων
Αργά το βράδυ της Τετάρτης ανεμοστρόβιλος έπληξε τον οικισμό και κατέστρεψε ολοσχερώς μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα.
«Πτηνοτροφείο με 40 χιλιάδες κοτόπουλα εξαφανίστηκε από προσώπου γης» αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές έγιναν και σε άλλες μονάδες της περιοχής.

Πολλά είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο κυρίως στους Δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων με συνεχείς κατολισθήσεις και καθιζήσεις που σημειώνονται.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν στον Καταρράκτη όπου ο δρόμος υπέστη μεγάλη καθίζηση και παρέσυρε και το δίκτυο ύδρευσης.
Το πρωί σήμερα, έγινε γνωστό από τον Δήμο ότι μετά από αρκετές ώρες και μεγάλη προσπάθεια αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στον Καταρράκτη, το Γραικικό και τα Κουκούλια.


