Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ο καθηγητής Roderick Beaton

Πρέπει να διαβάσετε

Ο κ. Roderick Beaton, ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας, της έδρας «Κοραής» στο King’s College του Λονδίνου – πρόεδρος της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, επισκέφτηκε  τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και την προσωπική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Βενιζέλου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ιωάννη Γιαννακάκη.

Ο διαπρεπής καθηγητής και βαθύς γνώστης της Ελληνικής ιστορίας και λογοτεχνίας, ενθουσιάστηκε με τον πλούτο της Βιβλιοθήκης του Εθνάρχη, ξεφύλλισε και σχολίασε βιβλία της συλλογής, ενδιαφέρθηκε για τον τρόπο που μελετούσε ο μεγάλος πολιτικός, τις προτιμήσεις και τα σχόλια του. Παρατήρησε επίσης, τις σπάνιες βιβλιοδεσίες, την ποικιλία του περιεχομένου και τόνισε την επιστροφή του για μελέτη και έρευνα.

Παράλληλα, ο κ. Beaton περιηγήθηκε και στους σύγχρονους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Media Lab, το Music studio, το  Brain pulse, όπου η κίνηση του κόσμου και το πλήθος αναγνωστών, τον εντυπωσίασαν.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαννακάκης τον ευχαρίστησε για την παρουσία του, «εκτός από εξαιρετικό επιστήμονα, πρόκειται και για ένα ευγενικό, φωτεινό και γενναιόδωρο άνθρωπο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα