Το Παγκρήτιο Στάδιο γυρίζει σελίδα, αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε μία σύγχρονη αθλητική υποδομή, ικανή να διεκδικήσει και να φιλοξενήσει κορυφαίες διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου.

Μία σειρά από έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης στο Παγκρήτιο Στάδιο εξασφαλίζοντας τα κριτήρια που θέτουν διεθνείς ομοσπονδίες για τη διεξαγωγή κορυφαίων αθλητικών event.

«Οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται έχουν μία στρατηγική κατεύθυνση για την αναβάθμιση του Παγκρητίου. Είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και προετοιμασίας», τόνισε στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.

Οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται δεν περιορίζονται στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων αλλά γενικότερα στις υπηρεσίες, τη λειτουργία και τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις.

Μεταξύ άλλων θα κατασκευαστεί ένα κτιριακό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει σουίτες, στα πρότυπα σύγχρονων γηπέδων ενώ δρομολογούνται παρεμβάσεις στους εσωτερικούς χώρους που θα μετατρέψουν το Παγκρήτιο σε ένα στάδιο φιλικό σε άτομα με αναπηρία.

«Τα έργα χρηματοδοτούνται είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκού πόρους. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον υφυπουργό αθλητισμού για τις εξελίξεις. Παράλληλα τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και παρεμβαίνει σε κορυφαίο επίπεδο», επεσήμανε ο κ. Βαρδαβάς και πρόσθεσε πως «η ένταξη των συγκεκριμένων μελετών θα ικανοποιήσουν ανάγκες για τη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Παράλληλα θα αναβαθμίσουν και τις υπηρεσίες που παρέχονται. Το Παγκρήτιο αλλάζει επίπεδο».

Ουσιαστικά, και σε συνδυασμό με την ενεργειακή αναβάθμιση του Παγκρητίου, ανοίγει μία νέα εποχή για το στάδιο.

«Είναι το Παγκρήτιο Στάδιο του μέλλοντος και είναι αντάξιο μίας ολυμπιακής εγκατάστασης που οφείλουμε να τη συντηρούμε και να την αναβαθμίζουμε. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάσαμε σύγχρονες εγκαταστάσεις διεθνών αθλητικών χώρων», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς.

Αναφερόμενος στο οργανόγραμμα των εξελίξεων ο κ.Βαρδαβάς σημείωσε πως «εντός του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν οι μελέτες. Τέλος του 2022 θα έχουμε πετύχει τη δημοπράτηση των έργων. Απαιτείται προσήλωση στον στρατηγικό μας στόχο για το Παγκρήτιο των επόμενων δεκαετιών».