H ακρίβεια χτυπά για τα καλά το μοσχαρίσιο κρέας, με τις τιμές να παίρνουν την ανηφόρα. Σταθερές οι τιμές στα υπόλοιπα κρέατα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με το μοσχάρι, λόγω της μειωμένης παραγωγής.
Όπως τονίζουν οι κρεοπώλες του Ηρακλείου: ”Αυτή τη στιγμή το μοσχάρι πωλείται στα κρεωπολεία του Ηρακλείου γύρω στα 16 ευρώ το κιλό χωρίς κόκκαλο, με κόκκαλο”
Την ίδια στιγμή, αναμένεται νέος κύκλος ανατιμήσεων στην τιμή του αιγοπρόβειου κρέατος καθώς η αναγκαστική θανάτωση και τα μέτρα κατά της ευλογιάς θα “σπρώξουν” προς τα πάνω τις τιμές. ”Ακόμα δεν έχει μπει η αύξηση στο αρνί και το κατσίκι’’, τόνισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού συλλόγου Ηρακλείου Λευτέρης Τριανταφυλλάκης στον ΣΚΑΙ Κρήτης.
Η τιμή παραγωγού στα αμνοερίφια θα πάει 12-13 (σήμερα περίπου 9/κιλό), θα πάει 20 -25 ευρώ. Τελείως απλησίαστο. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Τριανταφυλλάκης οι τιμές θα συμπαρασύρουν και τις τιμές της φέτας και των γαλακτοκομικών, κάτι που είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του και ο πρόεδρος της εταιρείας Logistics Κρήτης, Νεκτάριος Κανακαράκης.