Σε ΜΕΘ COVID στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε χθες ανεμβολίαστος μεσήλικας άνδρας που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Μανώλης Ανδρεαδάκης εξήγησε πως η ΜΕΘ διαθέτει δύο κρεβάτια, τα οποία ήταν κατειλημμένα με αποτέλεσμα ο 49χρονος άνδρας να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στο Ηράκλειο.

Αντίστοιχο περιστατικό έχει συμβεί και στο παρελθόν, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεαδάκης. «Ο αριθμός των περιστατικών κυμαίνεται από 10 – 11 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και στην ΜΕΘ συνήθως τα 2 περιστατικά μας κάλυπταν. Αν προκύψει τρίτο περιστατικό αναγκαστικά θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδάκη, στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς είναι ανεμβολιαστοί ενώ οι ηλικίες τους κυμαίνονται στα 60+ έτη. «Υπάρχουν και πιο μικρής ηλικίας ασθενείς όπως ο 49χρονος και άλλη μια γυναίκα που νοσηλεύεται και είναι γύρω στα 47. Η πλειονότητα όμως είναι 60+ και είναι ανεμβολίαστοι. Υπάρχουν περιστατικά ελάχιστα, τα οποία είναι ηλικίες 70 ετών και δεν έχουν κάνει την γ’ δόση. Χρονικά μπορούν να την κάνουν αλλά δεν πρόλαβαν».

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας τους, ο κ. Ανδρεαδάκης σημείωσε πως είναι αντιμετωπίσιμα ωστόσο υπάρχουν και βαριά περιστατικά. «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο 6 περιστατικά στην κλινική κορωνοϊού και ένα ύποπτο το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί. Είναι μεσαίας βαρύτητας και ένα είναι λίγο πιο βαριά».

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρεαδάκης αναφέρθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου και στο θέμα των χειρουργείων, τα οποία προχωράνε. «Στο ανθρώπινο δυναμικό έχουμε πρόβλημα, όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, διότι έχουμε 15 άτομα σε αναστολή και από τις αντικαταστάσεις μας έδωσαν 11 άτομα αλλά ήρθαν μόνο τα 5. Εκεί υπάρχει πρόβλημα αλλά το αντιμετωπίζουμε με υπερεργασία. 35 άτομα είναι ανεμβολίαστοι και έχουν εμβολιαστεί 4 – 5».