Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2025
17.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Στα «μαύρα» το Τυμπάκι για τον 19χρονο Ραφαήλ: «Τον περίμενα να έρθει, να κάτσουμε παρέα», λέει φίλος του (βίντεο)

Πρέπει να διαβάσετε

Στα «μαύρα» έχει ντυθεί το Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, για τον θάνατο του 19χρονου φαντάρου Ραφαήλ Γαλυφιανάκη, μετά από έκρηξη χειροβομβίδας στο πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, το πρωί της Τετάρτης 26/11.

Σήμερα Πέμπτη 27/11 στις 2 το μεσημέρι, φτάνει στο Ηράκλειο η σορός του 19χρονου φαντάρου με C-130 της Πολεμικής Αεροπορία.

Όσοι γνώριζαν τον 19χρονο και την οικογένειά του, δηλώνουν συντετριμμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός τους Ραφαήλ.

Μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και το Creta24, φίλος του Ραφαήλ από το Τυμπάκι, ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες τον περίμενε να έρθει στην Κρήτη, για να βρεθούν και να κάνουν παρέα, όπως συνήθιζαν. Όταν έμαθε χθες για τον θάνατό του, δεν μπορούσε να το πιστέψει, όπως λέει.

«Εγώ το παιδί το γνώριζα. Έχουμε έναν χρόνο διαφορά. Κάναμε παρέα στο χωριό. Ήταν πολύ καλό παιδί, δεν πείραζε τίποτα. Περίμενα να έρθει, να μιλήσουμε, να βρεθούμε, να κάτσουμε παρέα. Δυστυχώς το παλικάρι έπαθε το ατύχημα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Όταν το έμαθα, δεν το πίστευα».

Ο φίλος του 19χρονου Ραφαήλ 

«Αισθανόμαστε πολύ άσχημα, έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ», λέει ο κ. Παναγιώτης που γνώριζε τον 19χρονο και την οικογένειά του. «Θρηνούμε ένα 19χρονο παλικάρι. Ξέρω την οικογένεια. Ήταν καλό παιδί, δεν πείραζε ούτε μυρμηγκάκι».

«Ήταν πολύ καλό παιδί και οι γονείς του χρυσοί άνθρωποι. Με το παιδί μου ήταν μαζί στο σχολείο», λέει κι ένας άλλος γνωστός της οικογένειας.

Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Ραφαήλ

Η κηδεία του αδικοχαμένου στρατιώτη θα γίνει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Ραφαήλ, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου Τυμπακίου.

«Αυτό που προέχει είναι να έρθει η σορός του παιδιού μου το συντομότερο δυνατόν στο Ηρακλειο. Μας είπαν πως θα ταξιδέψει αύριο από Ρόδο με C130», δήλωσε χθες στο Creta24, εμφανώς συντετριμμένος, o πατέρας του 19χρονου, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Ρόδο.

Ο ίδιος νωρίτερα σε δηλώσεις του τόνισε πως το μόνο που θέλει είναι να μάθει τι συνέβη πραγματικά και να γίνει καλά ο τραυματισμένος Επιλοχίας, που βρισκόταν μαζί με τον γιο του την ώρα της έκρηξης και τραυματίστηκε σοβαρά.

Μαυροφορεμένες φιγούρες, φώτα ανοιχτά, κόσμος μαζεμένος, θλίψη στα πρόσωπα όλων. Στο σπίτι του 19χρονου Ραφαήλ Γαλυφιανάκη, στο Λαγολιό του δήμου Φαιστού, συγγενείς και φίλοι συρρέουν από χθες Τετάρτη, για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το χαμογελαστό παιδί, με τα τόσα όνειρα έφυγε από τη ζωή με τόσο τραγικό τρόπο, όταν κατά τη διάρκεια άσκησης στη μονάδα της Ρόδου που υπηρετούσε ως επαγγελματίας οπλίτης, εξερράγη χειροβομβίδα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος

Στην ίδια έκρηξη, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας ακόμα στρατιωτικός. Πρόκειται για έναν 39χρονο Επιλοχία και πατέρα δυο παιδιών, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Η κατάθεση του 39χρονου πυροτεχνουργού, όταν βγει από το νοσοκομείο αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος, όπως και οι καταθέσεις των στρατιωτικών που ήταν παρόντες στο πεδίο βολής Αφάντου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα