Στα Χανιά «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Πρέπει να διαβάσετε

Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Έκτη τάξη του 9ου Δημοτικού Σχολείου θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Ι. Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».

Το διαχρονικό και επίκαιρο αυτό έργο μέχρι σήμερα, διατρέχει με σατυρικό αλλά και δραματικό τρόπο, τη νεότερη ελληνική ιστορία από την Τουρκοκρατία και τα χρόνια του Όθωνα έως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γερμανική Κατοχή, έγραψε ιστορία όταν ανέβηκε στα χρόνια της δικτατορίας από τον θίασο Καρέζη – Καζάκου. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος. Αγαπήθηκε από το κοινό κι έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της Χούντας. Ένα αλληγορικά γραμμένο κείμενο, μπόρεσε να περάσει τις συμπληγάδες της λογοκρισίας, κρύβοντας δεκάδες μηνύματα κατά της δικτατορίας.

Μέσα από αυτό το κείμενο οι μαθητές και οι μαθήτριές μας γνώρισαν καλύτερα την νεώτερη ελληνική ιστορία και ποίηση με βιωματικό τρόπο.

Επιμέλεια παράστασης: Παρασκευή Παπαοικονόμου, Αντώνης Τσιβούλας, Νεκτάριος Καλατζαντωνάκης, Δάσκαλοι

Μουσική επιμέλεια: Αλκυόνη Μαλεκάκη, Μουσικός

Είσοδος Ελεύθερη

Στο χώρο θα υπάρχει θα υπάρχει κουμπαράς από τον Σύλλογο «Ορίζοντα» για την εθελοντική προσφορά στήριξης των συμπολιτών μας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα