Στα Χανιά ο Μανώλης Σφακιανάκης για εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Intime

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων, διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο – Προστασία και Υπευθυνότητα στην Ψηφιακή Εποχή»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, από τις 11:30 έως τις 13:00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ είναι ανοιχτή και για γονείς.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας γύρω από τους κινδύνους του διαδικτύου, καθώς και η ενίσχυση της υπεύθυνης ψηφιακής συμπεριφοράς και της ασφάλειας των νέων στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικού εγκλήματος, αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Ελλάδα. Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, έχει διαχειριστεί χιλιάδες υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος και συμμετέχει ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και δράσεις ενημέρωσης για την προστασία των πολιτών στο διαδίκτυο.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει επίσης ως ομιλήτρια η Πωλίνα Ζέρβα, ψυχολόγος MSc και ψυχοθεραπεύτρια, διευθύντρια του The Crime Lab, η οποία θα αναπτύξει ζητήματα που αφορούν τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ψηφιακής κακοποίησης και τη σημασία της πρόληψης.

Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

·         Ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων

·         Μορφές διαδικτυακής εγκληματικότητας και προστασία ανηλίκων

·         Ψηφιακή κακοποίηση και ψυχολογικές επιπτώσεις

·         Τεχνητή Νοημοσύνη: μύθοι, πραγματικότητες και υπεύθυνη αξιοποίηση

·         Καλλιέργεια κριτικής σκέψης, πρόληψης και αυτοπροστασίας

·         Υποκινητικότητα και διαδίκτυο

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών πρόληψης και ενημέρωσης για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας και τη δημιουργία μιας πιο υπεύθυνης ψηφιακής κουλτούρας στη μαθητική κοινότητα.
Πληροφορίες
κιν. 6973433861

Προηγούμενο

Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση Ιταλίας-ΗΠΑ στο Κουβέιτ

Επόμενο

H Kηφισιά νίκησε τον Βόλο - τι σημαίνει αυτό για τον ΟΦΗ

Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν στο Ηράκλειο οι εργασίες του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Αστικής Ατζέντας για τον Αειφόρο Τουρισμό

Με την συμμετοχή του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, των Αντιδημάρχων, Οικονομικών & Τουρισμού Γιώργου Αγριμανάκη και Ψηφιακού Μετασχηματισμού…