«Ο κορωνοϊός ήταν η ταφόπλακα για τους παραγωγούς κρητικού μελιού» δηλώνει ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ηρακλείου Κώστας Λεονταράκης, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία γιγαντώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Όπως είπε στο Creta24, τεράστιες ποσότητες κρητικού μελιού παραμένουν στα αζήτητα, καθώς δεν μπορούν να διατεθούν στα καταστήματα εστίασης που παραμένουν κλειστά, ενώ δεν δόθηκαν ικανοποιητικές ποσότητες και σε ξενοδοχεία πέρσι το καλοκαίρι, εξαιτίας της μειωμένης τουριστικής κίνησης.

«Με πρωτοβουλία του συλλόγου, πριν μια εβδομάδα είχαμε πάρει απόφαση να κάνουμε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας. Ωστόσο αναβλήθηκε, καθώς μετά από μεσολάβηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Μανόλη Χνάρη, μας ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν κορωνο-αποζημίωσεις στους μελισσοκόμους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταράκης.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο και τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν ανάλογες δεσμεύσεις από πλευράς του υπουργείου ωστόσο παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις. Χθες, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, παρουσία του Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ενημέρωσε τον κ. Λεονταράκη πως αναμένεται να δοθούν 5.600.000 ευρώ στους παραγωγούς μελιού ολόκληρης της χώρας και ότι πια το εν λόγω ζήτημα έχει περάσει «στα χέρια» του Υπουργείου Οικονομικών.

«Έχουμε τεράστια απώλεια εισοδήματος λόγω των ελληνοποιήσεων κινέζικων μελιών και ο κορωνοϊός “έβαλε την ταφόπλακα”. Στον κλάδο επικρατεί αναβρασμός», υπογράμμισε ο κ. Λεονταράκης.