Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη. 

Ο κ. Πέτσας αρχικά επισκέφθηκε το δημαρχείο Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκαν θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, καθώς και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Χανίων πρόσφερε στον κ. Πέτσα ένα συμβολικό δώρο. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, ο δήμαρχος Χανίων ανέφερε πως υπήρξε η ευκαιρία να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός των προτάσεων που ο δήμος υπέβαλλε στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», έπειτα από μια σκληρή δουλειά των υπηρεσιών. «Καταφέραμε να ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών και να υποβληθεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα. Η παρουσία του κ. Υπουργού και όσα είπαμε δείχνει ότι το Υπουργείο ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτόν τον σχεδιασμό. Πρόκειται για έργα που έχουν μεγάλο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Έργα, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τόσο το βιοτικό επίπεδο όσο και να αφήσουμε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να βελτιώσουμε έργα βασικής υποδομής που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης και ομβρίων. Νομίζω με τις προσπάθειες του Υπουργείου, θα καταφέρουμε να χρηματοδοτήσουμε από τα εργαλεία αυτά, το σύνολο των 60 εκ. ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για τα θέματα των Χανίων, την πολύ στενή κατανόηση όλων των θεμάτων. Κρατώ τις δεσμεύσεις του Υπουργού, ότι θα μπορέσουμε με την αξιοποίηση του συνόλου των χρηματοδοτικών εργαλείων να γίνουν έργα για τους δημότες στο Χανίων και βέβαια στο πλαίσιο της διαχείρισης των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα δύο σημαντικά έργα για τα οποία έδειξε ενδιαφέρον, τόσο η ολοκλήρωση του πάρκου των Αγίων Αποστόλων και η κατασκευή του νέου θεάτρου εκεί όσο και την χρηματοδότηση μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, των Νεωρίων. Ένα έργο που ποθούν οι Χανιώτες και θα αποτελέσει ένα από τα έργα ορόσημα για την εικόνα της κυβέρνησης στα Χανιά». 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να πει ότι τα Χανιά δεν είναι απλά μια πόλη με ιστορία, αλλά γράφουν ιστορία ενώ παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που αφορούν την πόλη. «Σήμερα με έναν πρωθυπουργό από εδώ, με πολιτικό δυναμικό με μεγάλο εκτόπισμα και μια φιλόδοξη νέα δημοτική αρχή, που είδα ότι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, τέτοιου είδους σχέδια έχουν αρωγό το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας είναι μεγάλα, μπορεί όμως να έχουμε τη συνέργεια που χρειάζεται και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να δώσουμε φτερά και όχι να ψαλιδώσουμε τις ευκαιρίες που έχει η δημοτική αρχή, όταν παρουσίασε ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, μέσα στα 60 εκ. υπάρχουν δύο μεγάλα έργα από την ΔΕΥΑΧ, που αφορούν ένα ποσό των 30 εκ. Αυτά θα βρούμε ένα τρόπο είτε από το Α. Τρίτης είτε με συνέργειες από το ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης. Όσο για τα έργα που έρχονται, είμαστε εδώ όταν έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες, σε ένα χρόνο από σήμερα να πούμε κάτι συγκεκριμένο ώστε να πάψει να είναι θεωρητική συζήτηση αλλά να έχει κάπου αποτυπωθεί ώστε να γίνει πράξη».