Σπυρόπουλος στο CRETA: «Μόνο με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα πέσει η κυβέρνηση»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για τη νέα πορεία, με νέο πρόεδρο και νέα πρόσωπα». Αυτό δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος στην Τηλεόραση CRETA.

O κ. Σπυρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Κώστα Συλιγάρδο και το «Πολιτικό Βαρόμετρο» στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κρήτη, όπου βρέθηκε για την Νομαρχιακή Ολομέλεια των μελών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται αφού η χώρα έχει μπει σε εκλογικό ρυθμό και στόχος του κόμματος είναι να αποκτήσει ξανά σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και ειδικά στην Κρήτη. «Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές κι εμείς θέλουμε να βρισκόμαστε σε επαφή με τους πολίτες γιατί θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά την σχέση εμπιστοσύνης, που είχε χαθεί τα προηγούμενα χρόνια και φαίνεται το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, αποκτούμε ξανά αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ώστε να ξανακάνουμε τη δημοκρατική παράταξη μεγάλη, νικηφόρα και με προοπτική για τον ελληνικό λαό και τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, ενώ σημείωσε πως πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές ώστε να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.  «Ζούμε σε μια εποχή στην οποία υπάρχουν οι μη προνομιούχοι, υπάρχουν οι άνθρωποι που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, υπάρχουν πολύ σημαντικά ζητήματα με την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και την έλλειψη εισοδήματος των πολιτών, που πρέπει να ακουμπήσουμε πάνω και να δώσουμε πραγματικές λύσεις. Και φυσικά θέλει μεγάλες τομές και στη δημόσια συζήτηση και στο κράτος και να αλλάξουμε πραγματικά ένα παραγωγικό μοντέλο ώστε να μπορέσει αυτή η χώρα να μην ξαναπεράσει αυτά τα οποία βιώσαμε δέκα χρόνια πριν, με την χρεοκοπία, τα μνημόνια και όλα αυτά τα οποία ακολούθησαν. Όσον αφορά την παράταξή μας, εμείς είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτή τη νέα πορεία, με ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό, με τον νέο μας πρόεδρο τον Νίκο Ανδρούλακη, με τους βουλευτές και τα στελέχη μας και φυσικά την πολιτική μας πρόταση για πραγματική ελπίδα και προοπτική σ’ αυτή τη χώρα, στον ελληνικό λαό για να αλλάξουν πράγματα και να βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη. Και είμαστε έτοιμοι, με αυτό το πρόγραμμα να δώσουμε απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα τελευταία τρία χρόνια και να μην ξαναζήσει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα οποία πέρασε τα τεσσεράμισι χρόνια με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου», δήλωσε.

Μάλιστα εκτίμησε πως με την σκληρή δουλειά των στελεχών του το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αφήσει πίσω του τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια και στις ερχόμενες εκλογές να λάβει ξανά ένα μεγάλο ποσοστό που θα το κάνει ξανά πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας. «Κάναμε την
αυτοκριτική μας, πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά πλέον είμαστε εδώ να
κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Η συντριπτική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή προέδρου, η πανηγυρική εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και το ελπιδοφόρο ξεκίνημα, και δεν εννοώ μόνο σε δημοσκοπικό επίπεδο, που καταγράφεται όλους αυτούς τους μήνες, κυρίως εννοώ την επαφή μας με την κοινωνία, με τον κόσμο, που μας ζητούν επιτέλους να πάρουμε πρωτοβουλίες για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα και να εναποθέτει ξανά στη Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ, τις τύχες να γίνουν σημαντικές αλλαγές και τομές σ αυτόν τον τόπο. Δεν λέω ότι εμείς έχουμε φτάσει στο σημείο που θέλουμε, έτσι κι αλλιώς ο αγώνας είναι διαρκής και δύσκολος και χρειάζεται μάχη, χρειάζεται πίστη, θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά είμαστε αισιόδοξοι και πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε στις επερχόμενες εκλογές να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, που θα μας κάνει ξανά πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», σημείωσε.

Ως «καταφανέστατη απόδειξη ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να υπάρξει σκοτάδι στην υπόθεση», χαρακτήρισε ο κ. Σπυρόπουλος την κατάθεση Ράμμου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για της παρακολουθήσεις και τόνισε: «Περιμένουμε να έρθουν όλα στο φως».

Αναλυτικά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Με την κατάθεση του κυρίου Ράμμου του προέδρου της ΑΔΑΕ, νομίζω ότι και ο τελευταίος ο οποίος πίστευε πως ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του ήθελαν όπως λένε να έρθουν όλα στο φως διαψεύστηκαν. Νομίζω ότι η ομολογία ότι την ημέρα που οι δικηγόροι του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, πήγαν στην ΑΔΑΕ να καταθέσουν τη μηνυτήρια αναφορά, την ίδια ημέρα ο κ. Κοντολέων έδινε εντολή να καταστραφεί ο φάκελος με την υπόθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι μια καταφανέστατη απόδειξη ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κάνει τα πάντα για να υπάρξει σκοτάδι σε αυτή την υπόθεση, δεν είναι θέμα μόνο του ΠΑΣΟΚ κ του προέδρου του , δεν είναι προσωπικό του θέμα, είναι θέμα δικαιοσύνης, διαφάνειας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τέλος πάντων ο ελληνικός λαός να ξέρει ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις και για ποιο λόγο. Είναι αδιανόητο να ζούμε σε μια προηγμένη, δημοκρατική χώρα, στην οποία η ΕΥΠ παρακολουθεί όποιον θέλει, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση, δεν λογοδοτεί στη Βουλή, δεν λογοδοτεί σε Ανεξάρτητες Αρχές. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να διορίζεται από τον οποιοδήποτε Πρωθυπουργό, διοικητής στην ΕΥΠ, και να παρακολουθεί, με ποιες εντολές δεν ξέρουμε, όποιο πολιτικό πρόσωπο ή όποιον πολίτη αυτός πιστεύει, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Εμείς περιμένουμε να έρθουν όλα στο φως. Και από την ελληνική δικαιοσύνη και ότι μπορεί να βγει από την εξεταστική επιτροπή αλλά και από άλλες αποκαλύψεις που θεωρούμε ότι θα έρθουν. Γιατί υπάρχουν κι έντιμοι άνθρωποι σαν τον κ. Ράμμο και υπάρχουν και Ανεξάρτητες Αρχές που θεσμοθέτησε το ΠΑΣΟΚ για να μπορούμε να βλέπουμε την αλήθεια σε αυτόν τον τόπο και να μην κουκουλώνονται όλα υπό το βάρος του κομματικού συμφέροντος, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του».

Ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε πως το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δίνει βάρος στο σημαντικό θέμα των παρακολουθήσεων, δεν σημαίνει πως ξεχνά τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. «Θεωρούμε ότι φυσικά υπάρχουν και προτεραιότητες στα προβλήματα των πολιτών. Μιλάμε συγκεκριμένα για την ακρίβεια, μιλάμε για την ενεργειακή κρίση. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και κριτική προς της κυβέρνηση, που συνεχώς τα λέμε στο δημόσιο διάλογο. Αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος στη ΔΕΘ προγραμματικά, σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και τις προοπτικές αυτής της χώρας. Θα συνεχίσουμε λοιπόν, αλλά πάνω απ’ όλα για να λύνονται προβλήματα και να προοπτική, στη χώρα πρέπει να υπάρχει δημοκρατία, δικαιοσύνη, κράτος δικαίου και αυτό θα το πετύχουμε».

Παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος στα σημαντικότερα προβλήματα της κοινωνίας. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για ενίσχυση του κατώτατου μισθού ακόμα περισσότερο, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και είναι ελάχιστη η αύξηση του κατώτατου μισθού που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Μιλήσαμε για νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους , τους ανθρώπους που παίρνουν 300 ευρώ. Μιλήσαμε συγκεκριμένα για το κομμάτι της ακρίβειας, για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα. Δεν μπορεί το κράτος να κερδοσκοπεί εις βάρος του πολίτη. Ξέρετε ότι έχουμε πολύ περισσότερα έσοδα φορολογικά από αυτά που προϋπολογίσαμε στον προϋπολογισμό. Αυτό είναι από την κερδοσκοπία του κράτους. Και αυτά τα χρήματα ξαναγυρίζουν πίσω ένα μέρος από αυτά, γιατί να γίνεται αυτό; Επίσης μιλήσαμε συγκεκριμένα για το κομμάτι το ενεργειακό. Η μόνη πρόταση που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία και θα εφαρμοστεί και στην Αγγλία και στην Ολλανδία σας πληροφορώ, είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αύριο το πρωί, οι πολίτες βλέπουν μείωση στους λογαρισμούς τους και φτάνουν στα επίπεδα όπως πριν από έναν χρόνο. Γιατί δεν το εφαρμόζει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη; Και να σας πω τη διαφορά; Το 50% απ’ τα χρήματα που θα κοστίσει αυτό το μέτρο δεν το πληρώνει ο ελληνικός λαός ή οι φορολογούμενοι. Το πληρώνουν οι εταιρίες παραγωγής και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας. Σε όλη αυτή τη μεγάλη κρίση δεν μπορούν κάποιοι να βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες του ελληνικού λαού. Επίσης για την αγροτική παραγωγή, για να ενισχύσουμε τους αγρότες, συγκεκριμένες προτάσεις, επίσης μακροπρόθεσμη στρατηγική όσον αφορά στον να θωρακιστεί η χώρα ενεργειακά. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του μας έκανε να είμαστε εξαρτώμενοι από το φυσικό αέριο, αντί να προχωρήσουν σε άμεση παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαστε μόλις στο 20% όταν άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν φτάσει στο 50%. Αυτές είναι ευθύνες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης την πολύ σημαντική θέση που αφορά την κοινωνική κατοικία, που πρώτος είχε φέρει στο δημόσιο διάλογο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ένα μέρος αυτού το παρουσίασε ο Πρόεδρος στη ΔΕΘ. Ένα ολοκληρωμένο πλάνο επεξεργάζεται η Επιτροπή υπό τον Νίκο τον Χριστοδουλάκη, που φυσικά θα το δώσουμε στον δημόσιο διάλογο για επεξεργασία, για περισσότερη διαβούλευση με τους πολίτες. Εμείς θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους σε αυτόν τον αγώνα που δίνουμε», ανέφερε.

«Μόνο με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος ενώ ερωτηθείς αν θα ήταν πιθανή μια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε:  «Ο κ. Τσίπρας κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. Δε θα συμβιβαστούμε ούτε να έρθει ο κ. Τσίπρας, ούτε να συνεχίσει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα φέρουμε απ’ το παράθυρο ούτε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα αν τους καταδικάσει ο ελληνικός λαός, γιατί θεωρούμε ότι θα τους καταδικάσει ο ελληνικός λαός και θα μας δώσει τη δυνατότητα να σχηματιστεί μια Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με πρόγραμμα αλλαγών για τον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει διαρκώς. Έχει προοπτική να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο οποιαδήποτε στιγμή γίνουν εκλογές», συνέχισε ο κ. Σπυρόπουλος τονίζοντας πως ειδικά στην Κρήτη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ψηφοδέλτια. «Είμαστε εδώ και καιρό έτοιμοι, με τα ανανεωμένα ψηφοδέλτιά μας. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε το σύνολο των ψηφοδελτίων. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στην Κρήτη. Τα ψηφοδέλτια θα είναι εντυπωσιακά, με ανθρώπους που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές τάξεις. Θα πετύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε όλη την επικράτεια», ανέφερε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων θα γίνει το επόμενο διάστημα και τα πρόσωπα που θα τα καταρτίζουν «θα είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία, από όλες τις γενιές, και νεότερους και παλαιότερους που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές τάξεις, τα Επιμελητήρια, την Αυτοδιοίκηση, τους ενεργούς πολίτες και πιστεύω πως με τη δυναμική που θα βάλει η κάθε προσωπικότητα στην φαρέτρα της παράταξης».

«Εδώ στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, έχετε μια πλειάδα τέτοιων ανθρώπων, τους σεβόμαστε απεριόριστα, τους ακούμε, τους θέλουμε μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνει η παράταξη για να αποκτήσει μια μεγάλη προοπτική και με αυτή τη γενιά να μπολιαστεί και η νεότερη, της γενιάς μου αν θέλετε, που είδαμε την παράταξη στα πολύ δύσκολα, δεν είχαμε ποτέ τη χαρά να δούμε το ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά του 40-45% , δεν μπήκαμε ποτέ και δεν συμμετείχαμε σε καμία κυβέρνηση αλλά αντίθετα μείναμε πιστοί όπως και αυτοί οι σύντροφοι στα πολύ δύσκολα, όταν η παράταξη βρισκόταν στα σχοινιά, όταν την λοιδορούσαν, όταν θεωρούσαν όλοι πως η κατάρρευση έγινε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν ήταν η αλήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος και τόνισε πως «στα ψηφοδέλτια δεν περισσεύει κανένας».

«Νομίζω ότι στην Κρήτη δεν έχουμε ταβάνι. Νομίζω ότι τα ποσοστά θα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά κόμματα στα οποία ήταν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ή αργότερα η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ που λέγαμε περίπου θα πάρουνε αυτά τα ποσοστά. Οι πολίτες νομίζω ότι σκέφτονται πολλές φορές και μέχρι την τελευταία στιγμή το τι θα ψηφίσουν και το τι είναι καλύτερο για την επόμενη ημέρα της χώρας και για τη ζωή τους», συνέχισε ο κ. Σπυρόπουλος και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την σταθερότητα και ηρεμία στη χώρα. «Γι’ αυτό είπαμε ότι με τη βούληση του ελληνικού λαού μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, ώστε να μην υπάρχει η ταλαιπωρία των δεύτερων εκλογών όπως θέλει ο κ. Μητσοτάκης προσπαθώντας να εκβιάσει τον ελληνικό λαό ότι ή μου δίνεται την εντολή ή θα υπάρχει αστάθεια», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Όσο μεγαλύτερη δύναμη δώσουν στο ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, τόσο μεγαλύτερη σταθερότητα θα υπάρχει στη χώρα, τόσο πιο ισχυρή κυβέρνηση θα δημιουργηθεί και τόσο μεγαλύτερη ελπίδα θα υπάρξει για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα