Σπάνιος ρινόκερος της Σουμάτρας γεννήθηκε στην Ινδονησία

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας ρινόκερος της Σουμάτρας γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε καταφύγιο της Ινδονησίας, ανακοίνωσε με περηφάνεια το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο ρινόκερο του άκρως απειλούμενου είδους που γεννιέται φέτος στο ίδιο καταφύγιο.

Ο ρινόκερος της Σουμάτρας (Dicerorhinus sumatrensis), γνωστός και ως τριχωτός ρινόκερος, είναι το πιο μικρόσωμο από τα πέντε είδη ρινόκερου που ζουν σήμερα στην Αφρική και την Ασία.

Το μαύρο ρινοκεράκι, βάρους 25 κιλών, γεννήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Καταφύγιο Ρινόκερων της Σουμάτρας (SRS) στο Εθνικό Πάρκο Ουέι Καμπάς της επαρχίας Λαμπούνγκ. Η μητέρα του, η Δαλιδά, γεννήθηκε στο ίδιο εθνικό πάρκο το 2016.

«Η γέννησή του επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Ινδονησίας για την προστασία των ρινόκερων, ιδιαίτερα του ρινόκερου της Σουμάτρας» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Σίτι Νουρμπάγια.

Το νέο μέλος της οικογένειας προήλθε από φυσική σύλληψη, διευκρίνισε το Ίδρυμα της Ινδονησίας για τους Ρινόκερους, σύμφωνα με το οποίο η νέα γέννηση ανεβάζει τον συνολικό πληθυσμό του καταφυγίου σε 10 άτομα.

Ο δε συνολικός πληθυσμός του είδους στη φύση εκτιμάται ότι δεν υπερβαίνει τα 80 άτομα, σύμφωνα με εκτίμηση της ινδονησιακής κυβέρνησης το 2019.

Ο ρινόκερος της Σουμάτρας, ο μόνος ασιατικός ρινόκερος με δύο κέρατα, φτάνει σε ύψος τα 1,5 μέτρα και το βάρος του κυμαίνεται από 500 έως 960 κιλά.

Τον περασμένο μήνα γεννήθηκε στο ίδιο πάρκο ένα θηλυκό ρινοκεράκι της Σουμάτρας.

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα