Αρκετά ύποπτα στελέχη του μεταλλαγμένου κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη και εξετάζονται αυτή τη στιγμή με ιδιαίτερη προσοχή. Έπειτα και την επιβεβαίωση του πρώτου μεταλλαγμένου στελέχους που εντοπίστηκε στο Ηράκλειο, η Πολιτική Προστασία έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την ιχνηλάτηση των στενών επαφών της ηλικιωμένης γυναίκας που εντοπίστηκε θετική, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά.

«Η ύπαρξη του μεταλλαγμένου ιού σε ένα άτομο όπως το συγκεκριμένο προβληματίζει, γιατί δείχνει ότι η μετάλλαξη υπάρχει στην κοινότητα» δήλωσε στο Creta24, o Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος, προσθέτοντας πως από τα 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στη χώρα, μόνο δύο δεν έχουν σχέση με ταξίδι και συγκεκριμένα αυτά που εντοπίστηκαν χθες σε Ηράκλειο και Αθήνα. «Επίσης, καμία από τις στενές τους επαφές δεν έχουν σχέση με ταξίδι» διευκρίνισε ο κ. Σουρβίνος.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Η συγκεκριμένα μετάλλαξη δεν προκαλεί σοβαρά συμπτώματα αλλά είναι μεταδοτική» ανέφερε ο κ. Σουρβίνος, διαβεβαιώνοντας πως το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας Κρήτης, έχει αναπτύξει όλες τις τεχνικές, ώστε να μπορεί να εντοπίζει ύποπτα δείγματα του μεταλλαγμένου ιού.