Σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ημέρα ανοίγματος του λιανεμπορίου, αλλαγές υπάρχουν και στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετΑνοιχτά από τις  7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα είναι τα σούπερ μάρκετ, εκτός από αυτά που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα που ανοίγουν στις 10 το πρωί.

Σε περιοχές που είναι σε αυστηρό lockdown όπως είναι οι περιοχές Άργος, Ασπρόπυργος, Θήβα, Λιβαδειά, Μενίδι, Ναύπλιο, Πτολεμαΐδα & Σπάρτη, τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 5:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, τα σούπερ μάρκετ, θα κλείνουν από σήμερα στις 8 αντί στις 8:30, όπως συνέβαινε μέχρι την Παρασκευή.

Ερωτηθείς πώς θα ελέγχεται ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών τόνισε πως:

«Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το σπουδαίο αυτό βήμα και δεν θα το κλωτσήσει, δεν θα μπούμε στη λογική να κυνηγάμε σαν το σκύλο με τη γάτα ο ένας τον άλλο. Πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε όλοι που βρισκόμαστε κυρίως πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος μπει στο παιχνίδι να σβήνει τα μηνύματα ή να εμπαίζει τις αρχές την ίδια στιγμή θα είναι υπεύθυνος για την απώλεια θέσεων εργασίας της χώρας γιατί θα ξανακλείσει το εμπόριο και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε ότι η επόμενη επανεκκίνηση μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολη.

Ευελπιστώ όλοι να δείξουμε την ωριμότητα και την αγάπη προς τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους συνανθρώπους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή την επανεκκίνηση και να μην βρεθούμε ξανά σε περιορισμούς. Δεν μπορεί να έχουμε πείσει τα παιδιά στα Δημοτικά να φοράνε τις μάσκες απαρέγκλιτα και να μην μπορούμε να ελέγξουμε τις ώρες που εμείς θέλουμε να κάνουμε τα ψώνια μας».

Ο κωδικός για μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ

Για να κάνετε τα ψώνια σας  θα πρέπει να στέλνετε SMS στο 13033 με τον κωδικό 2, μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, ή με το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης με χειρόγραφη βεβαίωσης κίνησης.

Πηγή: newmoney.gr