Η σωστή συζήτηση και η σταθερότητα του ΠΑΣΟΚ

Πρέπει να διαβάσετε

Τώρα που η πολιτική συζήτηση με αναφορές σε εμφυλίους, χούντες και λοιπές ακρότητες ηττήθηκε πανηγυρικά και ελπίζουμε οριστικά στις κάλπες, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πάρει τη θέση της. Προς το παρόν, στην νέα και σύντομη προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, κυρίαρχο ρόλο έχει η φορολογική πολιτική των κομμάτων.

Αυτή ναι, είναι μια πραγματικά χρήσιμη συζήτηση για τον ψηφοφόρο, παρότι τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων και κυρίως της ΝΔ χρησιμοποιούν και το παραμικρό λάθος των αντιπάλων τους (όπως της κ. Χρονοπούλου) για να δημιουργήσουν υπέρ τους εντυπώσεις. Και είναι χρήσιμη, διότι αναδεικνύει θεμελιώδεις διαφορές στην πολιτική αντίληψη των κομμάτων.

Παρά λοιπόν την πίεση που δέχεται από συστημικά ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης (εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές τα θαλάσσωσε με διάφορες κυβιστήσεις, πανικόβλητος μετά και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου), παραμένει σταθερό στη θέση του για φορολόγηση των λίγων (αφού όπως διευκρίνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό αφορά σε 1000-2000 οικογένειες στη χώρα). Την σοσιαδημοκρατική λογική δηλαδή. Δεν οπισθοχωρεί, ούτε ανασκευάζει. Αυτή η σταθερότητα άλλωστε σε βασικά θέματα, όπως και στον διμέτωπο αγώνα και απέναντι στη ΝΔ και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, του έχει βγει σε καλό μέχρι στιγμής.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα