Το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει η κηδεία του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Δεικτάκη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 15:00, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο.

Ο πρώην βουλευτής υπέστη ανακοπή καρδιάς, το βράδυ του Σαββάτου, στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΟΦΗ με την ΑΕΚ.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου το πρωί της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του έχει σκορπίσει θλίψη σε συγγενείς φίλους και συνεργάτες αλλά κι σε όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Πένθος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για την απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη

Σε ανακοίνωσή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αναφέρεται:

«Σήμερα, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, έφυγε από τη ζωή ο π. Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Γιώργος Δεικτάκης.

Η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη και όλα τα στελέχη του φορέα, τον οποίο ο Γ. Δεικτάκης υπηρέτησε άξια και ικανά για δύο χρόνια, πληροφορήθηκαν για την αναπάντεχη απώλεια του πρώην επικεφαλή της Αποκεντρωμένης με μεγάλη έκπληξη και βαθιά θλίψη.

Ο Γιώργος Δεικτάκης, πέρα από όσα έχει προσφέρει μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου, και ως μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Κρήτης καθώς και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης από το 2012 έως το 2014.

Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του και χρήσιμος σε κάθε αρμοδιότητα που άσκησε. Ήταν άνθρωπος δίκαιος, τίμιος, συγκαταβατικός και ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και υποστηρικτικός στους νέους ανθρώπους και στη σύγχρονη διοίκηση.

Η Συντονίστρια και το προσωπικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, στη σύζυγο και στους γιους του, Νίκο και Γιάννη.

Ο Γιώργος Δεικτάκης άφησε πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη ήθους και αξιοσύνης στον πολιτικό στίβο καθώς και στη δημόσια διοίκηση.

Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αιωνία του η μνήμη.

Όλες οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, θα κλείσουν αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 14:00 (2:00 μμ) εις ένδειξη πένθους και με σκοπό τη διευκόλυνση των υπαλλήλων για να παραστούν στην κηδεία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο».

«Βροχή» συλλυπητηρίων

Παράλληλα εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικά πρόσωπα και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τα συλλυπηρήριά τους για τον θάνατο του Γιώργου Δεικτάκη.

Με μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει τη θλίψη του και τα συλλυπητήρια του για την ξαφνική απώλεια του Γεωργίου Δεικτάκη.

«Ο Γιώργος Δεικτάκης ως Βουλευτής Ηρακλείου, ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αλλά και ως φίλος του αθλητισμού υπηρέτησε με εντιμότητα και επάρκεια τη δημόσια ζωή», τονίζει ο κ. Αρναουτάκης.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης τον αποχαιρετούμε με σεβασμό εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τη σύζυγο και τους δύο του γιούς», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Δεικτάκη:

«Ο Γιώργος Δεικτάκης υπήρξε μια προσωπικότητα με πολύπτυχη και γόνιμη πορεία στην κοινωνία και στην πολιτική.

Ως οδοντίατρος, ως στέλεχος του Αθλητισμού, ως Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, διακρίθηκε για την συνέπεια, το ήθος και την ουσιαστική προσφορά του.

Κατά την θητεία του ως βουλευτής, με συνειδητή έγνοια πάντα για τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς, συνέβαλε στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η βαθιά, ανυπόκριτη καλοσύνη και το γνήσιο ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο, απετέλεσαν χαρακτηριστικά τα οποία μαζί με την σταθερά χρήσιμη παρουσία του στα κοινά, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία του Ηρακλείου και καθιστούν την απώλειά του δυσαναπλήρωτη.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Η αδόκητη απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη καθιστά φτωχότερο το Ηράκλειο, την Κρήτη και όλη τη χώρα. Η πολιτική, αθλητική και κοινωνική δραστηριότητά του άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Ηρακλείου Γιώργου Δεικτάκη εξέφρασε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης:

«Με τον Γιώργο Δεικτάκη υπήρξαμε συναγωνιστές στο ίδιο ψηφοδέλτιο και κατόπιν βουλευτές. Υπερασπιζόταν με ασίγαστο πάθος τις ιδέες του και ήθελε να προσφέρει στον τόπο του, την Κρήτη, που αγαπούσε.

Εκπροσωπούσε μια γενιά που έδωσε σκληρές μάχες για την παράταξη, υπό αντίξοες συνθήκες. Για πολλά χρόνια την υπηρέτησε με απόλυτη συνέπεια, για αυτό και έχαιρε του σεβασμού και της εκτίμησης όλων.

Θλίβομαι βαθειά για τον χαμό του. Στην σύζυγο του Ριρίκα και στα παιδιά του Νίκο και Γιάννη, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:

«Ο Γιώργος Δεικτάκης υπήρξε ένας άξιος αγωνιστής της ζωής. Η ενασχόλησή του με την πολιτική την οποία υπηρέτησε με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, παραμένει δείγμα γραφής για όλους. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Γιώργο Δεικτάκη. Υπήρξε ένας άνθρωπος  ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη μας, καθώς πάντα στεκόταν δίπλα σε όποιον το είχε ανάγκη.

Κατά την πολυετή παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου διακρίθηκε για την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας.

Για τον θάνατό του εκφράζουμε στην οικογένειά του τη βαθιά μας θλίψη».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΚΗ:

«Ο Γιώργος Δεικτάκης πέρα από ένας σπουδαίος πολιτικός, ένας λαμπρός επιστήμονας, υπήρξε ένας άνθρωπος που αγάπησε και υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορα πόστα τόσο ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κρήτης όσο και στα σωματεία του ΟΦΗ και της ΠΟΑ κατέχοντας σημαντικές θέσεις ευθύνης. Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Δεικτάκη εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Δεικτάκη.

Στην πολιτική του διαδρομή πορεύτηκε με ήθος και αγάπη για το Ηράκλειο και την Κρήτη, γι’ αυτό και είχε κερδίσει το σεβασμό όλων.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Η ανακοίνωση της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας»:

«Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την αιφνίδια απώλεια του Γιώργου Δεικτάκη. Ο Γιώργος Δεικτάκης υπηρέτησε την πολιτική ως βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης και τον αθλητισμό από πολλές θέσεις ευθύνης και προσφοράς. Διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος και την ανιδιοτέλειά του. Εκφράζομε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».