Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μας θωρακίσει από τον κίνδυνο της ύφεσης

Πρέπει να διαβάσετε

Ανάχωμα απέναντι στον κίνδυνο της ύφεσης αποτελεί το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως αναφέρει μιλώντας στο CNN Greece ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης τονίζει ότι μεσοπρόθεσμα τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν να αντιμετωπίσουν και την ενεργειακή κρίση, καθώς μέσω αυτών χρηματοδοτείται η πράσινη μετάβαση, η οποία και μεταφράζεται σε φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια.

Μάλιστα προαναγγέλλει πως οι πόροι του προγράμματος ενεργειακής μετάβασης RepowerEu θα περάσουν αυτούσιοι στο Ταμείο Ανάκαμψης, γεγονός που σημαίνει πως ο σχετικός άξονας θα ενισχυθεί περαιτέρω, χρηματοδοτώντας επιπλέον «πράσινες» επενδύσεις.

Αναφερόμενος στα εξαιρετικά σφιχτά χρονοδιαγράμματα, ο κ. Σκυλακάκης τονίζει πως το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά πολύ πιο γρήγορα από το μέσο όρο αντίστοιχων προγραμμάτων στην Ευρώπη. Μάλιστα, ήδη μέσα στον Ιούλιο βρισκόμαστε σε αρμονία με τη σχετική στοχοθεσία για τη χρονιά, ενώ μέχρι και το τέλος του έτους η χώρα μας θα έχει εισπράξει και τη δεύτερη δόση από τα χρήματα του Ταμείου.

Παράλληλα, ειδική μνεία κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που ήδη «τρέχουν» μέσα από το Ταμείο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρείται.

Επιπλέον, εστιάζει και στα κίνητρα για συνεργασίες και συνενώσεις επιχειρήσεων που δίνει το Ταμείο, χαρακτηρίζοντάς τα «πολύ ισχυρά» ενώ αναφέρεται και στα οφέλη που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα