Σκηνές αποκάλυψης στο Πεκίνο – Ασθενείς έπεφταν από τα μπαλκόνια για να γλιτώσουν τις φλόγες

Πρέπει να διαβάσετε

Η Κίνα βγήκε από την σκληρή αυτοαπομόνωση του κοροναϊού και οι ειδήσεις από τα εδάφη της είναι κατακλυσμιαίες σε όλα τα επίπεδα.

Τελευταίο τραγικό νέο, η φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Τσάνγκφενγκ στην περιοχή Φενγκτάι της κινεζικής πρωτεύουσας από την οποία έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα.

Όπως έγραψε η εφημερίδα South China Morning Post, η φωτιά ξέσπασε στις 12.57 το μεσημέρι τοπική ώρα (07.57 ώρα Ελλάδας), όταν η πυροσβεστική έλαβε κλήση για φωτιά που κατασβέστηκε λίγο αργότερα, στις 13.33, αμέσως μόλις έφτασε η ομάδα εκτάκτων καταστάσεων στο σημείο.

Η πυρκαγιά

Συνολικά 71 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες εγκαταστάσεις μετά την επιχείρηση διάσωσης. Έως τις 6 το απόγευμα (14.00 ώρα Ελλάδας) 21 άνθρωποι είχαν πεθάνει μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο για θεραπεία, γράφει η εφημερίδα.

 

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ωστόσο απολύτως ξεκάθαρο, αν όλοι οι ένοικοι του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πλατεία Τιενανμέν, είχαν βρεθεί και απομακρυνθεί από τη φωτιά, η οποία έκαιγε στο ανατολικό κτίριο του τμήματος νοσηλείας του νοσοκομείου.

Τα αίτια

«Είναι τραγικό. Μπορούσα να δω το δυστύχημα από το παράθυρο του σπιτιού μου. Πολλοί άνθρωποι στέκονταν πάνω στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού συστήματος το μεσημέρι, και ορισμένοι πήδηξαν κάτω», δήλωσε ένας χρήστης της κινεζικής διαδικτυακής εφαρμογής Weibo.

Να σημειωθεί ότι οι φωτιές στα νοσοκομεία είναι σπάνιες στην Κίνα και η αιτία της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο ερευνάται ενδελεχώς.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα