«Τα πράγματα για τους παραγωγούς είναι τραγικά. Πρέπει να βρεθεί τρόπος για να αναπληρώσουν το εισόδημά τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν, κυρίως οι ελαιοκαλλιέργειες, σε πολλά χωριά του δήμου, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση μόλις λίγων λεπτών, το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Απριλίου.
Όπως έγραψε το Creta24, στο «μάτι του κυκλώνα» της κακοκαιρίας μπήκε για δεύτερη μέρα η ενδοχώρα του Ηρακλείου και αυτή τη φορά κυρίως οι Δήμοι Βιάννου, Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας.
Μιλώντας στο Μεσημαριανό Μagazino της Τηλεόρασης CRETA και τη Μίρκα Οικονομοπούλου, ο κ. Μπαριτάκης ανέφερε πως σοβαρά προβλήματα από τη χαλαζόπτωση σημειώθηκαν στην Έμπαρο, στον Χόνδρο και τη Μάρθα. Ο ίδιος, όπως είπε, έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Νίκο Δασκαλάκη, προκειμένου το συντομότερο δυνατό, κλιμάκια να ξεκινήσουν αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες.
«Οι αγρότες φαίνεται να χάνουν τη χρονιά», ανέφερε ο κ. Μπαριτάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στις ελαιοκαλλιέργειες, τις οποίες ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει με αποζημιώσεις, καθώς αυτή την περίοδο δεν βρίσκονται στο στάδιο της καρπόδεσης.
Ο κ. Μπαριτάκης πάντως ανέφερε πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί, που όπως όλα δείχνουν, χάνουν το εισόδημά τους.
Δείτε φωτογραφίες από περιοχές του Δήμου Βιάννου, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Παύλος Μπαριτάκης. «Ντυμένες» στα λευκά μετά τη χαλαζόπτωση: