Στην άμεση επέμβαση της Αστυνομίας του Ορλάντο στις ΗΠΑ οδήγησε η παρατηρητικότητα μιας σερβιτόρας σε εστιατόριο της περιοχής την Πρωτοχρονιά, όταν η γυναίκα πρόσεξε πως κάτι δεν πάει καλά με μια οικογένεια που εξυπηρετούσε. Αποτέλεσμα; Να σώσει ένα 11χρονο παιδί από την κακοποίηση που υφίστατο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Αναλυτικότερα, η Flavaine Carvalho εργαζόταν στο εστιατόριο «Mrs. Potato» ανήμερα Πρωτοχρονιάς όταν η εν λόγω οικογένεια εμφανίστηκε για να δειπνήσει το βράδυ. Σύμφωνα με την ίδια, το αγόρι φορούσε μάσκα και κουκούλα όταν έφτασε στο μαγαζί με τους γονείς του και την αδελφή του. Παρόλο που δεν μπορούσε να δει πολλά, παρατήρησε πως είχε μια γρατζουνιά ανάμεσα στα φρύδια του και πως δεν παρήγγειλε τίποτα, ούτε έτρωγε το φαγητό του όταν αυτό έφτασε στο τραπέζι, ενώ έμοιαζε θλιμμένος.

Το σημείωμα της Flavaine Carvalho στον 11χρονο

Επειδή όλα αυτά της φάνηκαν περίεργα, ρώτησε στο τραπέζι εάν είναι όλα εντάξει. Όταν ένας από τους δύο ενήλικες απάντησε πως ο μικρός θα φάει το βραδινό του στο σπίτι, η Carvalho βεβαιώθηκε πως κάτι δεν πάει καλά. «Δεν αρνείσαι το φαγητό σε ένα παιδί, ειδικά σε ένα εστιατόριο», δήλωσε η ίδια. Τότε, αποφάσισε να κάνει κάτι για να βοηθήσει το αγόρι. Έτσι, έγραψε σε ένα χαρτί τη φράση «Είσαι εντάξει» και του το έδωσε με τρόπο. Στη συνέχεια, έκατσε πίσω από τους γονείς ώστε να μην μπορούν να τη δουν και το αγόρι τής έγνεψε αρνητικά. Τότε, του έδωσε ένα δεύτερο σημείωμα που έγραφε: «Χρειάζεσαι βοήθεια;». Όταν ο 11χρονος έγνεθε θετικά, η Carvalho ειδοποίησε τον εργοδότη της και στη συνέχεια κάλεσαν την Άμεση Δράση.

Η επέμβαση των Αρχών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να έρθει στο φως μια ακόμη ιστορία παιδικής κακοποίησης. Ο πατριός του 11χρονου, ο 34χρονος Timothy Wilson την ίδια ημέρα και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακοποίηση παιδιού, τρίτου βαθμού. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και στις 6 Ιανουαρίου απαγγέλθηκαν ακόμα βαρύτερες κατηγορίες στον πατριό ενώ συνελήφθη και η μητέρα, η 31χρονη Kristen Swann, για παραμέληση ανηλίκου και μη αναφορά της κακοποίησης στις Αρχές. Η Αστυνομία του Ορλάντο έπλεξε το εγκώμιο της Flavaine Carvalho, σημειώνοντας πως με την παρατηρητικότητα και την επιμονή της έσωσε τον 11χρονο, παρόλο που ήταν ένα παιδί «που δεν είχε συναντήσει ποτέ στο παρελθόν».

Πηγή: ethnos.gr