Σέλφι από το Διάστημα: Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Odysseus» φωτογραφίζεται με φόντο τη… Γη

Πρέπει να διαβάσετε

Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος «Odysseus» της Intuitive Machines τράβηξε μερικές… σέλφι με φόντο τη Γη λίγο μετά την εκτόξευση του, όπως αναφέρει η ertnews.gr

«Η Intuitive Machines μετέδωσε με επιτυχία τις πρώτες της εικόνες αποστολής IM-1 στη Γη στις 16 Φεβρουαρίου 2024. Οι εικόνες τραβήχτηκαν λίγο μετά τον χωρισμό από το δεύτερο στάδιο του πυραύλου της SpaceX στο πρώτο ταξίδι της Intuitive Machines στο φεγγάρι στο πλαίσιο του προγράμματος CLPS της NASA», έγραψε η εταιρεία το Σάββατο (17/02) σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

Η αποστολή της Intuitive Machines πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Commercial Lunar Payload Services (Εμπορικό Πρόγραμμα Υπηρεσιών Σεληνιακών Φορτίων) της NASA το οποίο προβλέπει τη μεταφορά εξοπλισμού της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας με εμπορικά σκάφη.

Τα έξι επιστημονικά όργανα που μεταφέρει το σκάφος έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή δεδομένων που θα βοηθήσουν το πρόγραμμα Artemis της NASA, το οποίο στοχεύει να δημιουργήσει μια βάση κοντά στο σεληνιακό νότιο πόλο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Το σκάφος θα επιχειρήσει σήμερα (22/02) να προσεληνωθεί στον κρατήρα Malapert A κοντά στον νότιο πόλο. Σύμφωνα με την εταιρεία τα συστήματα του Odysseus λειτουργούν κανονικά, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα του. Αν το εγχείρημα πετύχει, θα είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική εταιρεία πατά στο φεγγάρι.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα