Και το επόμενο δίμηνο, εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η χορήγηση των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο γενικός γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ανδρέας Αντωνίου. 

«Περιμένουμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αν και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο δίμηνο, δεδομένου ότι από την 1η Ιουλίου θα εξαιρεθούν οι πλήρως εμβολιασμένοι και κλείνουν και τα σχολεία», ανέφερε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου σχολίασε ότι ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη διαδικασία, «άγγιξε πολλές φορές τις ευαίσθητες χορδές των φαρμακοποιών», ενώ ανέφερε ότι έγιναν και «εκβιαστικές δηλώσεις» από την πλευρά του Υπουργείου.

«Πριν τρεις μήνες υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας από το Υπουργείο Υγείας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στο οποίο μνημόνιο υπήρχαν και κάποιοι όροι. Οι φαρμακοποιοί ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωποι με προβλήματα, αλλά έφεραν εις πέρας αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Καθόλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ζητούσαν πρότερη ενημέρωση και καλύτερη οργάνωση. Εντούτοις είχαμε ανακοινώσεις ξαφνικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των υπουργών, με αποτέλεσμα να προκαλείται αναστάτωση και να ζητούν οι πολίτες εξηγήσεις από τα φαρμακεία. Επιπλέον είχαμε να διαχειριστούμε και τον προβληματισμό αναφορικά με τον εμβολιασμό και ειδικά με το σκεύασμα της Astrazneca. Θα μπορούσε λοιπόν, πριν τελειώσει αυτή η συμφωνία να γίνει μια συζήτηση, ως προς αυτά που είχαν συμφωνηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου.

Κλείνοντας, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι αρμόδιοι θα μπορούσαν, στις περιοχές όπου οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αρνούνται να συνεχίσουν τη διάθεση των self tests στους πολίτες, να αναζητήσουν άλλες δημόσιες δομές, σχετικές με την υγεία. «Η κυβέρνηση ωστόσο στράφηκε προς τα σούπερ μάρκετ», ανέφερε ο ίδιος.