Ειδικές οδηγίες για τη διενέργεια των self test στα σχολεία εξέδωσε το υπ. Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση που ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσς τόσο αύριο, όσο και την Παρασκευή τα μαθήματα -στις περιοχές που επλήγησαν και αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων- θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Self test: Τι ισχύει για τα σχολεία που επαναλειτουργούν

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται και οδηγίες για τη διενέργεια των self test για τα σχολεία που επαναλειτουργούν.

Συγκεκριμένα, για τα self test αναφέρονται τα εξής:

• Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Πηγή: iefimerida.gr