Σεισμός Τουρκία: «Μια καρέκλα με έσωσε» – Συγκλονιστική περιγραφή μαθητή

Συγκλονίζει η περιγραφή μαθητή γυμνασίου που ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια 63 ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Ο μαθητής Γκουρκάν Οζτούρκ περιγράφει πως με τη βοήθεια μιας καρέκλας, επέζησε ενώ ήταν θαμμένος στα συντρίμμια 5οροφης πολυκατοικίας στο Χατάι, τέσσερα μέτρα από την επιφάνεια.

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά το σεισμό, περιέγραψε στην Hurriyet τις δραματικές εκείνες ώρες που έζησε στο ισόγειο σπίτι του παππού του στο Καχραμαναμαράς:

«Βγήκα από τα συντρίμμια 63 ώρες μετά τον σεισμό στο Χατάι. Επειδή η τάξη μου είναι απέναντι από το σπίτι του παππού μου, έμενα στο σπίτι του. Βρέθηκα κάτω από τα ερείπια όπως και άλλοι σεισμόπληκτοι, αλλά ευτυχώς τώρα είμαι σε καλή κατάσταση».

«Ήταν γύρω στις 04:00 και επειδή κοιμόμουν ελαφρά, άκουσα τον ήχο του σεισμού και ένοιωσα το έδαφος να τρέμει. Φοβήθηκα… πήρα στο χέρι μου το τηλέφωνο και τράβηξα μία καρέκλα δίπλα στο κρεβάτι μου. Σε λίγο οι τοίχοι και τα πάντα γκρεμίστηκαν πάνω μου», είπε.

«Ένοιωσα ότι είχα λιποθυμήσει. Όταν άνοιξα τα μάτια μου κατάλαβα ότι μπορούσα να κινήσω μόνο το χέρι μου».

«Πήρα μία – μία μικρές πέτρες και τις τοποθετούσα κάτω από τον καναπέ-κρεβάτι για να ανοίξω χώρο. Σκέφτηκα πως ήταν που είχα το τηλέφωνό μου μαζί μου, ωστόσο το δίκτυο είχε πέσει. Τότε με την καρέκλα που είχα πάρει σχημάτισα ένα μικρό τρίγωνο για να προστατέψω τον εαυτό μου. Αυτό το μικροσκοπικό κάθισμα μου έσωσε τη ζωή».

«Στο τέλος εκείνης της ημέρας, δημιούργησα αρκετό χώρο για να κινήσω τα χέρια και τους ώμους μου. Ήμουν ξαπλωμένος στη γωνία του καναπέ-κρεβάτι και αν έπεφτε πάνω μου ένα κομμάτι τσιμέντου ίσως δεν θα είχα την ευκαιρία να ξεφύγω», είπε.

Ο μαθητής είπε επίσης, ότι χρησιμοποίησε το τηλεφωνό του να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο η επικοινωνία στην περιοχή του αποκαταστάθηκε 5 μέρες μετά το σεισμό.

«Όλες οι προσπάθειές μου ήταν μάταιες» πρόσθεσε λέγοντας ότι τραβούσε βίντεο για να δει η οικογενειά του ότι ήταν ήρεμος κάτω από τα συντρίμμια.

«Έλεγα στον εαυτό μου “Γκουρκάν εσύ είσαι ακόμα εδώ”, και προσπαθούσα να μην εξαντλώ τις δυνάμεις μου. Είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς, αυτές οι ομάδες διάσωσης που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για μένα και με έσωσαν από βάθος τεσσάρων μέτρων», κατέληξε.

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα