Σεισμός στην Τουρκία: Στους 3.549 οι νεκροί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 περιοχές

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, ο μακάβριος απολογισμός συνεχίζει να ανεβαίνει. Μόνο στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (07.02.2023) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3.549. 

Με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε Τουρκία και Συρία ανέρχεται συνολικά πλέον σε 5.151. Ο πρόεδρος της Τουρκίας -όπως μεταδίδει το Reuters- κήρυξε σε έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες τις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, σημειώνοντας ότι ««Οι ειδικοί λένε “δεν υπάρχει παράδειγμα στον κόσμο” για αυτόν τον σεισμό». 

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές όχι μόνο στην ιστορία της αλλά και στον κόσμο» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters. O Τούρκος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα ερείπια μέχρι στιγμής.

H κατάσταση που περιέγραψε ο πρόεδρος της Τουρκίας μόνο δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το προσωπικό έρευνας και διάσωσης και το προσωπικό υποστήριξης που εργάζονται στη σεισμογενή ζώνη ανέρχονται σε 53.317 άτομα. Παράλληλα, 5.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αποστέλλονται στις επαρχίες της νότιας Τουρκίας, όπου οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για την φιλοξενία των πολιτών που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό, όπως είπε ο πρόεδρο της Τουρκίας, 54.000 σκηνές και 102.000 κλίνες έχουν ήδη σταλεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Πηγήnewsit.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα