Για τις καταστροφές στα σχολεία μετά και τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη.

Η κα. Αρχοντάκη ανέφερε ότι οι μαθητές στα σχολεία που εμφανίζουν προβλήματα, είναι περίπου 600, εκ των οποίων οι 200 βρίσκονται στο 7ο σχολείο. «Είδαμε τι έγινε αυτή τη στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήρθαν αγανακτισμένοι γονείς. Θεμιτό, δεκτό. Είναι μια δύσκολη περίοδος, για όλους, είναι φυσικό φαινόμενο όμως μη προβλέψιμο. Αμέσως την Τρίτη, το πρωί η Επιτροπή επελήφθη, ο κ. Περισυνάκης, ο κ. Μπελαδάκης, ο κ. Γιαουρτάς, η κα. Καλουδιώτη και η ομιλούσα. Σκεφτήκαμε πως μπορούμε να τοποθετήσουμε αργότερα, όπως είπα και πριν, στο άμεσο μέλλον και στο απώτερο. Το άμεσο είναι τα παιδιά χθες και το απώτερο τι θα γίνει στο 24ο-31ο Δημοτικό, που χρειάζεται μελέτη και επισκευή».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η κα. Αρχοντάκη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ εμφανίστηκαν 3 αίθουσες με προβλήματα στο σχολείο των Κάτω Ασιτών. «Δύο αίθουσες του Δημοτικού και μία Νηπιαγωγείου. Ευτυχώς, οι Διευθύντριες κινήθηκαν γρήγορα, υπήρχαν στο σχολείο δύο αίθουσες και μια λυόμενη, που θα βολευτούν εκεί μέχρι τις επισκευές. 3 νηπιαγωγεία σε ιδιωτικούς χώρους μισθωμένους, το 4ο, 17ο και 69ο. Υποσχέθηκαν οι ιδιώτες ότι θα τα επισκευάσουν. Έχουν επιληφθεί οι ιδιοκτήτες, οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε ένα αποτέλεσμα. Ωστόσο, έχει μετεγκατασταθεί στο δίπλα ακριβώς κτίριο το 7ο. Χθες επικοινώνησε η Επιτροπή με διάφορα σχολεία και βρέθηκαν 3 – 4 αίθουσες στο 17ο. Το διπλανό σχολείο και δεν ξέρω γιατί είχαν προταθεί τις προηγούμενες ημέρες». 

Επίσης, το 8ο σχολείο δύο αίθουσες και ο κ. Μπελαδάκης ανέλαβε να μιλήσει και με άλλα σχολεία, όπως ανέφερε η κα. Αρχοντάκη. «Πάντως για 1,5 – 2 μήνες κάποιοι μαθητές θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν».