Συνεχίζονται και σήμερα οι αυτοψίες σε κτίσματα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος που φαίνεται να έχουν παρουσιάσει προβλήματα εξαιτίας της συχνής σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην περιοχή.

Οι έλεγχοι που άρχισαν χθες ανέδειξαν μια σειρά από προβλήματα, καθώς ήδη έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα συνολικά 13 κτίρια, ενώ 3 ακόμα έχουν κριθεί κατεδαφιστέα. Σε επτά ακόμα κτίρια τα οποία κρίθηκαν κατοικίσημα επίσης, ζητήθηκε από τους κατοίκους τους να τα εγκαταλείψουν έως ότου ολοκληρωθεί η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Η κατάσταση προκαλεί έντονο φόβο, αλλά και προβληματισμό στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Την ίδια στιγμή, όταν κανένας ειδικός δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προσδιορίσει το διάστημα που θα συνεχίσει η δραστηριότητα στην περιοχή, οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν με την αγωνία.

Ελπίδα όλων είναι πως η σύσκεψη του Σαββάτου, στην οποία θα συμμετέχει και ο Ευθύμης Λέκκας, θα βάλει τουλάχιστον ένα πλαίσιο προστασίας για την περιοχή και θα καθησυχάσει κάπως τους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους έχουν προκύψει τα εξής στοιχεία:

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ – 17 ΕΛΕΓΧΟΙ

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΑ: 3 μη κατοικίσιμα κτίρια.

ΟΚ: 7 κτίρια + 1 εκκλησία.

ΚΑΤΟΙΚΙΣΗΜΑ*: 7 κτίρια με οδηγία ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ – 2 ΕΛΕΓΧΟΙ

ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΣΗΜΑ: 2 κτίρια.

ΣΑΜΠΑΣ – 19 ΕΛΕΓΧΟΙ

ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ: 7 κτίρια.

ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ: 9 κτίρια.

ΝΑΟΣ: Μη κατοικήσιμος.

ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ: ΟΚ.

ΑΠΟΘΗΚΗ: Μη κατοικήσιμη.