«Η φετινή χρονιά θα είναι και πάλι δύσκολη», σχολίασε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την  Αντιγόνη, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, αναφερόμενος στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φετινή τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει στα μέσα με τέλη Ιουνίου, αφού η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση, το ιικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών δεν συνάδει με τους επιδιωκόμενους ρυθμούς.

«Μετά τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, θα δούμε μια πιο ομαλή ροή στη τουριστική κίνηση, αφού οι κρατήσεις φέτος θα βασιστούν στο «last second». Ήδη, πολλές κρατήσεις Μάϊου και Ιουνίου έχουν ακυρωθεί, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες είναι μηδαμινές», συμπλήρωσε ο κ. Σέγκος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δε χρειάζεται απαισιοδοξία, αφού από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβρη, η τουριστική κίνηση αναμένεται να είναι σε καλύτερα επίπεδα, απ’ ότι πέρυσι.

«Εάν η πορεία των εμβολιασμών συνεχιστεί με ικανοποιητικό ρυθμό, ίσως να υπάρξει και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον Νοέμβριο. Το μοναδικό δυνατό μας όπλο είναι τα εμβόλια, αφού ο τουρισμός ισούται με μετακίνηση, και η μετακίνηση εγκυμονεί κινδύνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χερσονήσου.

Αναφορικά με την προετοιμασία που γίνεται στον ίδιο τον δήμο Χερσονήσου, ο κ. Σέγκος σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες αποκατάστασης των φθορών, και αναμένεται σύντομα και το ξεκίνημα των απαραίτητων ασφαλτοστρώσεων.

«Ζητάμε από τους δημότες μας να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση, αφού μιλάμε για ζημιές στο οδικό δίκτυο οι οποίες φθάνουν έως και 25 χιλιόμετρα. Σε 1,5 μήνα πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους επισκέπτες μας, έχοντας μια αξιοπρεπή εικόνα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Κλείνοντας, ο ίδιος, σχολίασε και το γνωστό πλέον «πείραμα» της Ρόδου, όπου συγκεκριμένος αριθμός τουριστών από την Ολλανδία κατέφθασε στο νησί προκειμένου να κάνει διακοπές αποκλειστικά και μόνο εντός ξενοδοχείου.

«Δεν είμαι υπέρ αυτού του πειράματος, γιατί είναι σαν να υπονομεύουμε το ίδιο μας το προϊόν. Οι τουρίστες πρέπει να είναι έξω, να στηρίζουν την οικονομίας μας και όχι κλεισμένοι μέσα σε ξενοδοχεία», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Σέγκος.