Σέγκος : Μαζί με την κοινωνία υλοποιούμε παρεμβάσεις που απαντούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μέλλοντος

Πρέπει να διαβάσετε

Σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης για τα έργα και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των περιοχών της Ανάληψης, των Αγριανών και των Χατζανών.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής σε επίπεδο έργων, σχεδιασμού και δράσεων, άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις που κατέθεσαν κάτοικοι και φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση ενώ κατέθεσε στο «τραπέζι» συγκεκριμένες προτάσεις που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή.

«Οι περιοχές της Ανάληψης, των Αγριανών και των Χατζανών αποτελούν κεντρικό πυλώνα του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Δήμου Χερσονήσου και προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιήθηκαν στοχευμένα έργα που απαντούν στις ανάγκες του σήμερα και τις απαιτήσεις του μέλλοντος», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης Χερσονήσου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Ναού Αναλήψεως παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργου Χειρακάκη και των Αντιδημάρχων Κώστα Αναστασάκη, Μανόλη Ανυφαντάκη, Κώστα Ζαχαριουδάκη και Γιώργου Μπαγουράκη, ο Δήμαρχος Χερσονήσου αναφέρθηκε στις αποκαταστάσεις των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία του 2020, στη διαδικασία οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Ειδική αναφορά έκανε στη σύνδεση με τα δίκτυα του βιολογικού καθαρισμού.

«Στις 28 Σεπτεμβρίου ανοίγει η διαδικασία των αιτήσεων για να συνδεθεί η Ανάληψη με τα δίκτυα του βιολογικού καθαρισμού. Ένα χρόνια αίτημα της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται. Ήδη διενεργούνται το τελευταίο διάστημα δοκιμαστικοί έλεγχοι στα δίκτυα και στο μηχανοστάσιο», σημείωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου ο οποίος ενημέρωσε του παρευρισκόμενους και για δύο ακόμη παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην περιοχή και αφορούν στην υλοποίηση πιστοποιημένης παιδικής χαράς (το έργο έχει ολοκληρωθεί και απομένει η τελική αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή) και στην έγκριση καταλληλότητας για τη δημιουργία Νηπιαγωγείου και Δημοτικού στην Ανάληψη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα