Σε τι τιμές θα κυμανθούν τα σαρακοστιανά – Ποια προϊόντα θα μπουν στο καλάθι του νοικοκυριού

Πρέπει να διαβάσετε

Συγκρατημένες αναμένεται να είναι οι τιμές στα θαλασσινά για το τραπέζι της Σαρακοστής, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βαρβακείου αγοράς. Πάντως, από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, βλέπει ότι θα υπάρξει αύξηση 10%.

Για να κρατηθούν οι τιμές σε νορμάλ επίπεδα, οι έμποροι στη Βαρβάκειο αγορά είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν τα σαρακοστιανά τρόφιμα στο καλάθι του νοικοκυριού.

«Δεν μπορώ να πω πως θα έχουμε κάποια ιδιαίτερη αύξηση στα προϊόντας μας εμείς, ίσα ίσα σε κάποια προϊόντα ίσως είμαστε και φθηνότεροι από ότι είμαστε πέρυσι. Πέρυσι το καλαμάρι ήταν στα 10 -12 ευρώ, φέτος είναι 8 ευρώ. Αν πάρει κάποια αύξηση τις επόμενες εβδομάδες, είναι πιθανό αλλά δεν θα περάσει την περσινή τιμή.

Οι γαρίδες είναι στην ίδια τιμή με πέρυσι. 12 ευρώ η μεγάλη. Και δεν θα αλλάξει αυτή. Οι μικρές γαρίδες πέρυσι ήταν 9-10 ευρώ, φέτος είναι 8 ευρώ», επισημαίνει.

Ποια προϊόντα θα μπουν στο σαρακοστιανό καλάθι

 

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις τιμές στα προϊόντα. Για το σαρακοστιανό τραπέζι, εμείς έχουμε φροντίσει οι τιμές να παραμένουν χαμηλά ώστε να μπορέσει ο κόσμος να το ευχαριστηθεί», τονίζει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μανταλβάνος, το καλάθι θα διαρκέσει όλη την σαρακοστή και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται γαρίδες, χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, πλοκάμια.

Αυξημένο κατά 10% το σαρακοστιανό τραπέζι, προβλέπει ο Κορκίδης

Πάντως, τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνουμε είναι εισαγόμενα από χώρες της Ασίας. Με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Ερυθρά Θάλασσα, εκτοξεύεται το μεταφορικό κόστος και συμπαρασύρει τις τιμές των θαλασσινών κατά 10%.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο OPEN ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά τα εμπορεύματα χρησιμοποιούν τη διώρυγα του Σουέζ για να έρθουν στη χώρα μας. Οπότε περιμένουμε κάποιες αυξήσεις λόγω των καθυστερήσεων. Κάτι το οποίο δυστυχώς μας ανησυχεί ιδιαιτέρως είναι οι αυξήσεις σε μια περίοδο ακρίβειας. Αυτή την στιγμή αν μπορούσαμε να κοστολογήσουμε αυτές τις εισαγωγές από αυτές τις χώρες θα τις κοστολογούσαμε τουλάχιστον 10% ακριβότερα».

 

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα