Σε Λαμπρινό και Αρναουτάκη ο υπουργός Τουρισμού

Με υγειονομικά ζητήματα που αφορούν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην Κρήτη και τον κίνδυνο για ενεργοποίηση περιοριστικών μέτρων τοπικού χαρακτήρα είναι … γεμάτη η ατζέντα των επαφών του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην Κρήτη.

Ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση το πρωί της Πέμπτης με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ θα συμμετέχει και σε σύσκεψη με τουριστικούς φορείς.

Αιρετοί της αυτοδιοίκησης και παράγοντες του τοπικού τουρισμού περιμένουν με αγωνία τη «γραμμή» που θα ακολουθήσει ο υπουργός προσδοκώντας στο τέλος της … συζήτησης που γίνεται τα τελευταία 24ωρα για το ενδεχόμενο lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου.

Είναι τέτοια η συγκυρία της καθόδου Θεοχάρη στην Κρήτη που το ενδιαφέρον επικεντρώνεται περισσότερο στο ιικό φορτίο και λιγότερο στην πορεία του τουρισμού.

Εξάλλου, τα δύο αυτά στοιχεία είναι άμεσα συνυφασμένα καθώς χωρίς την αποκλιμάκωση της πανδημίας δεν μπορούν να υπάρχουν ρεαλιστικοί υψηλοί στόχοι τουριστικών αφίξεων.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον το μήνυμα που θα στείλει ο Χάρης Θεοχάρης από τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα