Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο τραυματίες του δυστυχήματος με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Πρέπει να διαβάσετε

Ολοκληρώθηκαν οι χειρουργικές επεμβάσεις των δύο τραυματιών του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με την εμπλοκή λεωφορείου ΚΤΕΛ και δύο Ι.Χ οχημάτων.

Ένας 19χρονος νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του μοιραίου γεγονότος. Εκ των σοβαρά τραυματιών, οι δύο, ηλικίας 23 και 28 ετών διακομίστηκαν με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ο τρίτος, μαζί με τους υπόλοιπους στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα έπεσε πάνω στα δύο ΙΧ επιβατικά τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σοβαρά τραυματίες εξήλθαν από τα χειρουργεία νωρίς το απόγευμα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και οι δύο υποβλήθηκαν σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις.

Ο 23χρονος είναι σύμφωνα με τους γιατρούς σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς λόγω τραυματισμών υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπεδική επέμβαση. Τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της υγείας και των δύο ατόμων.

Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή εισαγγελέα ο 37χρονος οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ.

Στην ανακοίνωση των ΚΤΕΛ σημειώνεται ότι η θέση των οχημάτων ήταν τέτοια που ο έμπειρος οδηγός παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να αποφύγει το δυστύχημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφιχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα