Σε κλοιό κορωνοϊού χωριό του Ηρακλείου – 100 άτομα σε καραντίνα

Πρέπει να διαβάσετε

Συναγερμός έχει σημάνει σε χωριό του Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση, που έκαναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Τα Νέα της Πάνω Ρίζας», ο αριθμός των νοσούντων φτάνει τους 40 ενώ σε αυτούς προστίθενται και οι ασυμπτωματικοί ασθενείς. 

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς δεν έχουν εκδηλώσει ανησυχητικά συμπτώματα, όμως υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιστατικά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Μάλιστα, προκειμένου αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού, τουλάχιστον 100 άτομα βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα για 14 ημέρες. 

Συγκεκριμένα, στη δημοσίευση της ομάδας αναφέρεται:

«Και μπορεί όπως παντού έτσι και στο χωριό της Πάνω Ρίζας να υπάρχουν οι αρνητές του ιού, αποτελεί όμως υποχρέωση μας να προστατεύσουμε τουλάχιστον τον συνάνθρωπό μας, εάν δεν επιθυμούμε τον εαυτό μας!

Ήδη οι ασθενείς είναι πολλοί για τον πληθυσμό του χωριού και οι επαφές τους μπορεί να έχουν δημιουργήσει ακόμα περισσότερους.

Χωρίς κινδυνολογία και πανικό, τα μέτρα προστασίας θα επιτρέψουν ένα υγιές και ήρεμο Πάσχα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι όποιες συνέπειες της όλης κατάστασης θα βαραίνουν όσους συνειδητά δεν συμμορφώνονται για το καλό της δημόσιας υγείας!».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα