Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι της Ένωσης Ηρακλείου – Απλήρωτοι ξανά από τον Ιανουάριο

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ένωση Ηρακλείου, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

«Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υπόλοιπα από τη μισθοδοσία τους. Τρέχουν οι υποχρεώσεις δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν» δήλωσε στο Creta24 ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης Νίκος Κοκοβάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της Ένωσης βρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση.

«Πήραμε μισή μισθοδοσία τον Ιανουάριο από τότε δεν έχουμε ξαναπληρωθεί. Λέει η διοίκηση πως θα έρθουν χρήματα στην Ένωση αλλά δεν ξέρουμε πότε. Διεκδικούμε μια κανονικότητα που να είναι καλή και για την οργάνωση αλλά και για τους εργαζόμενους», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοβάκη ο λόγος είναι ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση των πληρωμών. «Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζόμενους. Οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι κρατούν όρθια την Ένωση. Πρέπει να πληρώνονται. Υπάρχουν έσοδα και από κρασί που πωλείται και με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, αλλά πρέπει να πληρώνονται όλοι», τόνισε.

«Ζητάμε από τη διοίκηση τα αυτονόητα, ζητάμε την πληρωμή που εκκρεμεί εδώ και μήνες. Δεν θέλουμε υποσχέσεις θέλουμε πράξεις», ανέφερε η εργαζόμενη στην Ένωση Ηρακλείου και αναπληρώτρια γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Εύα Σαμαριτάκη.

Στο πλευρό των εργαζομένων της Ένωσης Ηρακλείου στέκεται και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τον πρόεδρο Στέλιο Βοργιά να κάνει λόγο για τεράστια ποσά οφειλών στους εργαζόμενους. «Είναι εδώ και πολλά χρόνια σε τραγική κατάσταση οι εργαζόμενοι, υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις στις αποδοχές τους. Μιλάμε για μεγάλα ποσά. Οι πληροφορίες μου λένε ότι πλησιάζουν το ποσό του ενός εκατ. ευρώ οι οφειλές στους περίπου 90 εργαζομένους αλλά και σε όσους έφυγαν και αξιώνουν αποζημίωση. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Οφείλει η Ένωση να δώσει απαντήσεις», δήλωσε στο Creta24.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα