Σε αίθουσα του Εφετείου μεταφέρεται η δίκη για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό

Πρέπει να διαβάσετε

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στην αίθουσα Δ4 του Εφετείου Αθηνών θα διεξαχθεί η πολυπρόσωπη δίκη με 26 κατηγορουμένους για τη φρικώδη υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία ήταν θύμα σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης. Βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή είναι ο Ηλίας Μίχος και 37χρονη μητέρα της ανήλικης.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στις 8 Ιανουαρίου 2024, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι όλοι προσωρινά κρατούμενοι και έχουν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες προφυλάκισης.

Πάντως, η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση αυτή, θα γίνει σε αίθουσα του νεόδμητου Ειρηνοδικείου, επί της οδού Δέγλερη και στη συνέχεια η δίκη θα διεξάγεται στην αίθουσα Δ4 του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως. Η αίθουσα αυτή, κρίθηκε ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων.

Η εύρεση κατάλληλης αίθουσας, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος, προς αποφυγή όσων είχαν σημειωθεί σε προηγούμενες πολύκροτες υποθέσεις, όπως αυτή της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ζήτησε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών να τον ενημερώσει για την ύπαρξη κατάλληλης αίθουσας στο Πρωτοδικείο.

Όμως, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας να πραγματοποιηθεί σε κατάλληλες ανθρώπινες συνθήκες η επίμαχη δίκη, αποφασίστηκε από τον κ. Φλωρίδη η διεξαγωγή της δίκης να μεταφερθεί σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (2865/2023), οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα της 12χρονης θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση ανήλικου.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, θα δικαστεί για διακεκριμένη μαστροπεία και για διακεκριμένη περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Σύμφωνα, με το βούλευμα η μητέρα της 12χρονης διέθετε, έναντι αμοιβής, σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στη δικογραφία, ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι σε προκαθορισμένα ραντεβού και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα