Αναρτήθηκαν στην δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης τα έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εικαστικής δράσης ανακύκλωσης με τίτλο «Η δεύτερη ζωή των ρούχων» την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.
Στην εικαστική δράση, η οποία υλοποιείται με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης, λαμβάνουν μέρος παιδιά από 10 Νηπιαγωγεία και 8 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου τα οποία με την βοήθεια των εκπαιδευτικών αξιοποίησαν καλλιτεχνικά τα παλιά τους ρούχα δίνοντας τους νέα ζωή.
Τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.gr/heraklion, μπορούν να βρουν όλες οι δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://followgreen.gr/heraklion/vote/single/42 και να δηλώσουν την προτίμηση τους. Κάθε χρήστης μπορεί να δώσει έως τρεις ψήφους οι οποίες μπορούν να δοθούν είτε σε μία δημιουργία είτε σε τρεις διαφορετικές δημιουργίες.
Στο τέλος της δράσης θα βραβευτούν τα πρώτα εικαστικά έργα και όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος θα παραλάβουν ηλεκτρονικό έπαινο συμμετοχής. Οι δημιουργίες θα προβάλλονται στην πλατφόρμα από 15 Απριλίου 2025 έως 9 Μαΐου 2025.
Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας καλεί όλους να στηρίξουμε την προσπάθεια των μαθητών, δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στην Εικαστική Δράση Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.