Σημαντική χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η Δρ. Κοινωνικών Επιστημών Βαγγελιώ Σχοιναράκη για τον ρόλο και την θέση των γυναικών.

Σύμφωνα με την κ. Σχοιναράκη, η σημερινή ημέρα βάζει τον πήχη για την επόμενη χρονιά, καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, αναδεικνύει ένα θέμα πανανθρώπινο. Εκείνο της ισότητας. «Είναι ένα ζήτημα γυναίκειο, το οποίο είναι και πολιτικό και όπως κάθε πολιτικό ζήτημα, για να λυθεί χρειάζονται αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η συμπεριφορά των μελών της κοινωνίας στο πως θα δούμε το θέμα και πως θα βάλουμε την αρχή για την επόμενη ημέρα». 

H κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε και στην κριτική που έγινε για … τα παπούτσια που φόρεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ρόδο για τον εορτασμό της 73ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. «Αν έβλεπαν την ΠτΔ με ένα παπούτσι δώδεκα πόντων που πιθανόν δεν θα μπορούσε να το υποστηρίξει πάλι θα ήταν στο στόχαστρο. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ακόμη και για την ενδυματολογική εικόνα μιας γυναίκας πολιτικού ή μιας γυναίκας που έχει πολιτική ευθύνη». 

Τέλος, η κ. Σχοιναράκη ανέφερε πως η κίνηση της Σοφίας Μπεκατώρου να εξομολογηθεί τα όσα βίωσε, ήταν πολύ σημαντική. «Είναι σπουδαίο για την Ελλάδα και το meToo, το οποίο θα είναι ταυτισμένο μαζί της. Έδωσε διέξοδο και γροθιά σε ένα κατεστημένο που έκρυβε από κάτω χίλια τέτοια θέματα. Αυτό το άνοιγμα, το δυνατό, της πόρτας και της εξόδου όλων αυτών των θεμάτων, είναι μια μεγάλη νίκη και μας βρίσκει στην φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχιστεί. Είναι πολύ σπουδαίο που το στήριξε ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ και είναι σπουδαίο – χωρίς να ξεφύγουμε – να δώσουμε μια απάντηση στο αρνητικό βίωμα πολλών παιδιών σε νεαρή ηλικία».